Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλλαγή κουλτούρας διαπιστώνει στην Ελλάδα ο Eπίτροπος Hahn - Επώδυνη «καταιγίδα κάθαρσης» η κρίση

Αλλαγή κουλτούρας διαπιστώνει στην Ελλάδα ο Eπίτροπος Hahn - Επώδυνη «καταιγίδα κάθαρσης» η κρίση
Η προώθηση του «εγχειρήματος Ευρώπη» συνιστά μια επίπονη πάλη
Μια σημαντική αλλαγή κουλτούρας στην Ελλάδα διακρίνει ο Αυστριακός Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για ζητήματα Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn.
«Στην Ελλάδα άρχισε ήδη μια συνολική αλλαγή κουλτούρας», παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.
Ο ίδιος, όπως προσθέτει, διαπιστώνει πως υπάρχει μια κατανόηση για αυτή την αλλαγή, κατά τις συνομιλίες του με πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και από την σκοπιά όλων αυτών, η κρίση υπήρξε μια «καταιγίδα κάθαρσης», ακόμη και αν ήταν επώδυνη.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο, η προώθηση του «εγχειρήματος Ευρώπη» συνιστά μια επίπονη πάλη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί αρκετά, βοηθούσης της κρίσης.
Σε σχέση με το ενδεχόμενο παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις επερχόμενες ευρωεκλογές, επισημαίνει ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Αυστρία, πάντως ο ίδιος έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον του να συνεχίσει να εργάζεται για την Ευρώπη, ενώ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την αυστριακή εσωτερική πολιτική, για την οποία, όπως λέει, υπάρχουν αρκετά άλλα πρόσωπα.
Αναφορικά με την παρατηρούμενη άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων, ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει «στο δεξιό και στο αριστερό περιθώριο» μια λαϊκιστική τάση εκμετάλλευσης της αγανάκτησης και απογοήτευσης της κοινωνίας και είναι καθήκον των πολιτικών, πέρα από τα κομματικά όρια, να αποσαφηνίσουν πως δεν θα πρέπει να υπάρχει οργή αλλά μια εποικοδομητική συμμετοχή στη διαμόρφωση της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης