Τελευταία Νέα
Οικονομία

Rolf Strauch (ESM) - Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο - Με μεγάλη επιμήκυνση και πολύ χαμηλά επιτόκια, ένα χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί

Rolf Strauch (ESM) - Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο - Με μεγάλη επιμήκυνση και πολύ χαμηλά επιτόκια, ένα χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί
Μέχρι στιγμής έχει διατεθεί μόλις το 10% των κεφαλαίων του ESM για τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης
"To ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο", δηλώνει ο Rolf Strauch, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης.
"Αν υπάρχει μεγάλη χρονική επιμήκυνση και πολύ χαμηλά επιτόκια, τότε ένα υψηλό δημόσιο χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ξεδιπλώνοντας επί της ουσίας τις σκέψεις των Ευρωπαίων για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
"Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο", επανέλαβε ο Rolf Strauch, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
Εστιάζοντας στην ευρύτερη λειτουργία του ESM, ο αξιωματούχος εξήγησε πως μέχρι στιγμής έχει διατεθεί μόλις το 10% των κεφαλαίων του για τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης.
"Δεν αναμένεται να χρειαστούν άμεσα μεγάλα κεφάλαια από τον ESM για τη στήριξη κάποιας χώρας", έσπευσε να προσθέσει.
Τέλος ο Rolf Strauch δεσμεύθηκε πως ο ESM θα παραμείνει πιστός στη λειτουργία και την αποστολή του, διαβεβαιώνοντας πως αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα που η Ευρωζώνη έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης