Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurogroup: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, θα βγει στις αγορές άμεσα, το καλοκαίρι η συζήτηση για το χρέος - Σε 3 δόσεις τα 8,3 δισ

Eurogroup: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, θα βγει στις αγορές άμεσα,  το καλοκαίρι η συζήτηση για το χρέος - Σε 3 δόσεις τα 8,3 δισ
Το καλοκαίρι η συζήτηση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης
(upd6)Την εκτίμησή τους στις προσπάθειες της Ελλάδας και την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.  
Το κλίμα κατά τη συνεδρίαση ήταν θετικό αλλά αναμενόμενο, όπως προκύπτει και από το σχετικό ανακοινωθέν. 
Το Eurogroup πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης....ως φιλοξενούμενοι....μόνο θετικά σχόλια είχαν για την Ελλάδα.
Ειδικότερα, η δόση των 8,3 δισ. ευρώ θα «σπάσει» σε τρεις υποδόσεις, όπως αποφάσισαν σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος J. Dijsselbloem, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του bankingnews.
Ειδικότερα, ποσό 6,3 δισ. θα διατεθεί από τον EFSF στα τέλη Απριλίου, ως αποτέλεσμα «της υλοποίησης από την Ελλάδα ενός αριθμού προαπαιτουμένων», δηλαδή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή την Κυριακή.
Το υπολειπόμενο ποσό των 2 δισ. ευρώ θα δοθεί σε δύο δόσεις, δηλαδή από 1 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
«Συμφωνήσαμε ότι θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα στις προθέσεις που έχει για την ανάπτυξη», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι «θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα στην κατανομή των κονδυλίων».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εξηγήσει τις επόμενες εβδομάδες τις προθέσεις και τα σχέδια της για την οικονομία.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Dijsselbloem δήλωσε ότι στο τέλος του προγράμματος, το καλοκαίρι, θα επανέλθουμε στο ζήτημα ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο και το Eurogroup επιθυμεί να υιοθετήσει αυτήν την αισιοδοξία.
Περιμένουμε τα στοιχεία της Eurostat τέλος Απριλίου για να επανέλθουμε στο ζήτημα διαχείρισης του χρέους, υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του Eurogroup.
Αναγνωρίζω τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία, τόνισε με τη σειρά του ο Επίτροπος της Κομισιόν, Olli Rehn.
«Υπήρχαν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας. Υπήρχαν όμως κενά πολλών ετών», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν έγιναν λάθη από την ΕΕ. Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα», συμπλήρωσε.
Ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Olli Rehn, τόνισε αναφερόμενος γενικότερα στην ευρωζώνη, ότι βελτιώνεται η ζήτηση στην ευρωζώνη και επανέρχεται η εμπιστοσύνη.
«Δεν έχουν αλλάξει οι προοπτικές της ευρωζώνης. Στο 1,2% η ανάπτυξη το 2014 και στο 1,5% το 2015», σύμφωνα με τον ευρωπαίο αξιωματούχο.
Ιρλανδία και Πορτογαλία δείχνουν την καλύτερη πρόοδο στην ευρωζώνη. Τα προγράμματα πετυχαίνουν, υποστήριξε ο Olli Rehn.
Όσον αφορά την Ουκρανία, τόνισε ότι η Ε.Ε μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη.
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, αναγνώρισε το γεγονός ότι ο πόνος της Ελλάδας ήταν μεγάλος, όπως τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται.
Μέχρι το τέλος της προεδρίας θα γίνουν πολλά, τόνισε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Δεν πρέπει να αποδομούμε τώρα αυτό που επιτεύχθηκε. Αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα ανακάμπτει, κατέληξε ο Draghi.
Όσον αφορά τις τράπεζες, ο Draghi τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε την κατάσταση στα τραπεζικά συστήματα κάθε χώρας, καθώς πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τα αποτελέσματα των stress tests.
«Πάρα πολλές τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται τώρα στην Ευρώπη. Ενισχύεται το σύστημα», τόνισε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Ερωτώμενος σχετικά με τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο.
O Klaus Regling, επικεφαλής του ESM, τόνισε ότι το EFSF θα δώσει 8,3 δισ. στην Ελλάδα σε 3 δόσεις.
Θα πρέπει να καλυφθούν οι απαιτήσεις, σημείωσε.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσήλθε στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, με το πολυνομοσχέδιο της τρόικας υπό μάλης και την κυβερνητική κρίση την οποία προκάλεσε. 
Το χρονοδιάγραμμα των δόσεων και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων του Eurogroup που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, όπως δήλωσε άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση. 
Κατά την είσοδο του στο Ζάππειο ο Γ.Στουρνάρας περιέγραψε την ατζέντα των συζητήσεων, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Ελλάδα περιμένει έκθεση προόδου από την τρόικα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem υποστήριξε ότι είναι καλό που βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς η χώρα ανακάμπτει, εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει στην ανάπτυξη.
«Ελπίζω σε ένα θετικό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dijsselbloem.
Το Eurogroup θα αποφασίσει για τις επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Η πρώτη δόση των 8 δισ ευρώ θα καταβληθεί πριν το Μάιο, σύμφωνα με τον αξιωματούχo.
Έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει, τόνισε την ίδια ώρα, ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Olli Rehn, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντικές τις αποφάσεις της ελληνικής βουλής.
«Σήμερα αναμένουμε την πολιτική στήριξη για τη δόση, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα», σημείωσε.
Χωρίς να παραχωρήσει δηλώσεις, προσήλθε στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, P. Moscovici. 
Το σημερινό Eurogroup, όπως είπε ο κ.Στουρνάρας, θα συζητήσει τα θέματα της τραπεζικής ενοποίησης, της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης ιδιαίτερα για τους νέους ενώ θα ασχοληθεί και με την προετοιμασία της συνεδρίασης ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η συνέχεια έπεται με την αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) που θα εστιάσει στην τραπεζική ενοποίηση και τις εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και Εποπτείας (SSM).

Το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα
Το αποτέλεσμα της τέταρτης αποστολής για την αναθεώρηση, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, χαιρετίζει το Eurogroup.
Το Eurogroup επαναβεβαιώνει την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες και σημειώνει με ικανοποίηση ότι η δημοσιονομική απόδοση οδεύει προς την υπέρβαση των στόχων του προγράμματος το 2013 και προς την υλοποίησή τους το 2014, επιτρέποντας στην Ελλάδα να παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση για την εξυπηρέτηση του χρέους και να αναλάβει κάποιες έκτακτες δαπάνες το 2014 για να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.
Καλή πρόοδος έχει επίσης επιτευχθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνει η ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης,
Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι, η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να ενισχυθεί η προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας ευκαιρίες για απασχόληση και ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον.
Από αυτήν την άποψη, το Eurogroup καλωσορίζει την ισχυρή δέσμευση των αρχών στην εφαρμογή μιας ευρείας γκάμας μεταρρυθμίσεων στην αγορά προϊόντων (αγαθών και υπηρεσιών) καθώς και θεσμικών μεταρρυθμίσεων.
Προετοιμάζονται συμπαγή μέτρα για την απελευθέρωση των μεταφορών και της αγοράς ενοικιάσεων και για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Οι τολμηρές και εμπροσθοβαρείς περικοπές στις συνεισφορές της κοινωνικής ασφάλισης αναμένεται να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και να ενισχύσουν την ανάπτυξη. Επιπλέον, οι αρχές έχουν δεσμευτεί για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας και στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ και των ακινήτων, που θα παράσχει χρηματοδότηση στην κυβέρνησης «ξεμπλοκάροντας» την ίδια ώρα την ιδιωτική επένδυση.
Είναι επίσης σημαντικό να συνεχίσει να επιτελείται πρόοδος στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και η αποδοτικότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο δημόσιος τομέας στους πολίτες, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας.
Το Eurogroup αναγνωρίζει τις δράσεις και τις δεσμεύσεις των αρχών για να εξασφαλιστεί η αντοχή του τραπεζικού κλάδου, που θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη.
Μετά την ανακοίνωση των stress tests και την αξιολόγηση της ποιότητας ενεργητικού από την Τράπεζα της Ελλάδας, δύο από τις τέσσερις δομικές τράπεζες έχουν ήδη αντλήσει με επιτυχία περισσότερα κεφάλαια από όσα απαιτεί το εποπτικό όργανο (βάσει του κεντρικού σεναρίου) εξ ολοκλήρου από ιδιώτες επενδυτές.
Αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα για τη ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών. Τώρα περιμένουμε ότι και οι δύο άλλες δομικές τράπεζες θα αντλήσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται άμεσα και πρωτίστως από ιδιώτες επενδυτές.
Το Eurogroup θεωρεί ότι υπάρχουν πλέον τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση της επόμενης δόσης από το EFSF των 8,3 δισ. ευρώ.
Η δόση προβλέπεται να εκταμιευθεί σε τρία τμήματα.
Το πρώτο τμήμα των 6,3 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκριθεί από το EWG και το δ.σ. του EFSF, μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και την οριστικοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών σε εθνικό επίπεδο από τα κράτη-μέλη.
Η εκταμίευση του δεύτερου και του τρίτου τμήματος, που θα είναι 1 δισ. ευρώ έκαστο, συνδέονται με την εφαρμογή των ορόσημων που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών της Τρόικας.
Το πρόγραμμα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες, όπου συμπεριλαμβάνεται και η προσωρινή άντληση χρηματοδότησης όπως οι καταθέσεις από υποτομείς της γενικής κυβέρνησης.
Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης υπενθυμίζουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν επιπλέον στήριξη μέχρις ότου να ανακτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με τις προϋποθέσεις και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής.
Αυτό θα συζητηθεί περαιτέρω στην επόμενη αναθεώρηση.

Επίτροπος Rehn - Εφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές σύντομα - Είναι απόφαση του Γ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης
Εφικτή χαρακτηρίζει ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Olli Rehn την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στο προσεχές μέλλον.
"Θεωρώ ότι κάποια στιγμή στο σχετικά σύντομο μέλλον θα είναι εφικτό για την Ελλάδα να βγει στις αγορές για δανεισμό", δήλωσε ο Rehn, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Rehn, o ακριβής χρόνος επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές "συνιστά απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και της ελληνικής κυβέρνησης".
Για ακόμη μια φορά ο επίτροπος επανέλαβε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, στην κατεύθυνση εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, γεγονός που έχει ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας.
"Από εδώ και στο εξής πρέπει να δοθεί η αναγκαία έμφαση στην τόνωση της ανάπτυξης, ώστε και οι Έλληνες πολίτες να αντιληφθούν την πρόοδο", πρόσθεσε ο Rehn.

Στουρνάρας - Από σήμερα η συζήτηση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη - Απόφαση του Eurogroup ο χρόνος έναρξης των συζητήσεων για το χρέος
Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια η συζήτηση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη.
Τα ανωτέρω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, μαζί με τον επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn.
"Ένα κρίσιμο θέμα είναι η οικονομική ανάπτυξη. Για πρώτη φορά το Eurogroup ασχολείται με θέματα οικονομικής ανάπτυξης. Είχα την ευκαιρία να πω ότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε από εδω και στο εξής για οικονομική ανάπτυξη, όταν για 4 χρόνια μιλάμε μόνο για δημοσιονομική σταθεροποίηση. Από  σήμερα ξεκινάμε να μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη και θα μιλήσουμε και στα επόμενα Eurogroup", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, περιγράφοντας το κλίμα που επικράτησε στο πρωινό άτυπο Eurogroup.
"Mόλις η Eurostat επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα ξεκινήσει επισήμως η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Αμέσως μόλις επικυρωθούν τα στοιχεία, το Eurogroup θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει αυτή η συζήτηση", πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Συνάντηση Σαμαρά με Schaeuble και Dijsselbloem στο Μαξίμου
Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble και τον επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselobloem θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση του πρωθυπουργού με δύο εκ των κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα, θα ληφθούν μετά το καλοκαίρι.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, αναφέρθηκε χθες στην Ελλάδα με ιδιαίτερα θετικά λόγια, τονίζοντας ότι η χώρα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ BANKINGNEWS ΜΕΤΕΔΙΔΕ
Τα μάτια της κυβέρνησης είναι «καρφωμένα» στο Εurogroup και στην έκθεση αξιολόγησης που θα παρουσιάσει η τρόικα για την Ελλάδα και θα κρίνει την εκταμίευση της δόσης των 11,6 δισ. ευρώ (από Ε.Ε και ΔΝΤ).
Εκτιμάται ότι αμέσως έναρξη της συνεδρίασης, η κουβέντα για το ελληνικό πρόγραμμα θα μπει κατευθείαν στο «ψητό» με τον Γιάννη Στουρνάρα να κρατάει - πιθανότατα για τελευταία φορά ως υπουργός Οικονομικών - σημειώσεις για τις «άσπρες» και τις «γκρίζες» ζώνες του μνημονίου.
Το «στίγμα» θα δώσει με δήλωση του μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Olli Rehn με την κυβέρνηση να κρέμεται από τα χείλη του για μία «θετική δήλωση», την οποία δεν κατάφερε να αποσπάσει στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι η έκθεση των δανειστών βρίθει από αστερίσκους και αρνητικά σημεία τα οποία η ελληνικά πλευρά υποσχέθηκε ότι θα τα εξαφανίσει αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, που μετά το διάλειμμα με το κοινωνικό μέρισμα – αντίδωρο, η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε τροχιά μνημονίου για να μην απειληθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δις. ευρώ το 2014.
Τα άσχημα μαντάτα για τα νοικοκυριά συμπυκνώνονται στην παράγραφο με την συμφωνία για την παράταση του μέτρου της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τις νέες παρεμβάσεις στο μέτωπο των φοροαπαλλαγών που έκλεισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τους δανειστές για να μπορέσει να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016 που υπολογίζεται σε 4,2 - 4,4 δισ. ευρώ.
Στα αρνητικά σημεία της έκθεσης για τα οποία εικάζεται ότι θα υπάρξουν αρκετά αρνητικά σχόλια από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, των στελεχών της Κομισιόν και της ΕΚΤ είναι οι περιορισμένες κινήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων.
Η πώληση του μεγαλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης, το Ελληνικό δεν κάλυψε την όρεξη της τρόικας στα έσοδα που θεωρεί ότι οι αστοχίες σε αυτόν τον τομέα συνεχίζονται και για το λόγο αυτό η Αθήνα έχει ανάγκη από ένα νέο αυξημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα προβλέπει για το 2014 εισπράξεις 3,5 δις. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις από 1,3 δις. ευρώ το 2013.
Προσώρας ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης εάν η οικονομία συνεχίσει την ανάκαμψη ενώ οι ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις θα διευκολύνουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, με την πρώτη έκδοση να αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Η συνεδρίαση του Eurogroup θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12.30, οπότε και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων με το «μερίδιο» της Ε.Ε. να ανέρχεται στα 8,6 δισ. ευρώ.
Το θέμα θα μεταφερθεί στα εθνικά κοινοβούλια που θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις για την αποδέσμευση ποσού 6,4 δισ. ευρώ ώς στις 17 Απριλίου. Ποσό 1,2 δισ. ευρώ θα δοθεί τον Ιούνιο και άλλο 1 δισ. ευρώ τον Ιουλίου μετά την υλοποίηση προαπαιτούμενων δράσεων. Εξάλλου μέσα στον Μάιο θα αποδεσμευθούν και δύο δόσεις από το ΔΝΤ συνολικού ύψους 3,4 δις. ευρώ.

Πρώτη ενημέρωση: 07:15, Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Mάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης