Τελευταία Νέα
old

Η Citigroup προειδοποιεί - Tεράστιο το κόστος καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην ελληνική Βουλή - Δεν συμφέρει κανέναν

Η Citigroup προειδοποιεί - Tεράστιο το κόστος καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην ελληνική Βουλή - Δεν συμφέρει κανέναν
Η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας παραμένει ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη
Επιχείριση κλιμάκωσης των πιέσεων προς την Ελλάδα χαρακτηρίζει η Citigroup τα τελευταία τελεσίγραφα των Ευρωπαίων πως πρώτα θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο και μετά θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση στην Αθήνα.
"Η τρόικα εντείνει τις πιέσεις προς την Αθήνα, στη σκιά της εξαιρετικά εύθραυστης κυβέρνησης ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "EC Unveils Package to Stimulate Lending".
"Το πολυνομοσχέδιο που συνοψίζει τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα ψηφιστεί. Δεν συμφέρει κανέναν να μην ψηφιστεί. Το κόστος της καταψήφισης είναι τεράστιο", διαμηνύει, ρητά και κατηγορηματικά, η Citigroup.
"Το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα ψηφιστεί", διεμήνυε η αμερικανική τράπεζα, στη χθεσινή αντίστοιχη έκθεσή της.
"Υπό την ανάγκη της εκταμίευσης της δόσης και ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Μαϊου, η κυβέρνηση θα αφήσει στο περιθώριο συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα και θα στηρίξει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου", ανέφερε χθες η Citigroup.
Εστιάζοντας, στη σημερινή έκθεσή της, στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις καταθέσεις, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως "η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας παραμένει ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη. Οι δύσκολες στιγμές που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις δραστηριότητες και τη θέση των ελληνικών τραπεζών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης