Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κλιμακώνει τις πιέσεις η Ευρωζώνη - Η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο δάνειο - Αμφισβητεί την ικανότητα της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές

Κλιμακώνει τις πιέσεις η Ευρωζώνη - Η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο δάνειο - Αμφισβητεί την ικανότητα της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές
"Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει στους πολίτες μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν βοηθούν στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας"
Στα άκρα τραβά εκ νέου το σκοινί η Ευρωζώνη, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας βρίσκονται στο πιο κρίσιμο, αλλά και πιο δύσκολο σημείο τους.
"Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης" διαμηνύει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, την ώρα που η Αθήνα δίνει μάχη για να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές έως το Eurogroup της Δευτέρας 10 Μαρτίου.
"Η ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό δεν είναι δεδομένη, ούτε βέβαιη", σχολιάζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, δίδοντας το στίγμα της στάσης των Βρυξελλών σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία.
Όπως προσθέτει ο ίδιος παράγοντας "Ελλάδα και τρόικα συνεχίζουν να έχουν σημαντικές διαφορές και διαφωνίες, ενώ την ίδια ώρα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει στους πολίτες μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν βοηθούν στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας".
"Στο δημοσιονομικό σκέλος η Αθήνα έχει σημειώσει πρόοδο. Ωστόσο οι επιδόσεις στο μέτωπο της εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων δεν είναι καλές", σπεύδει να προειδοποιήσει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης