Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wall Street Journal - Ξεπερνά τις προσδοκίες το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας - Για ελάφρυνση της κοινωνίας δεσμεύεται ο Σαμαράς

Wall Street Journal - Ξεπερνά τις προσδοκίες το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας - Για ελάφρυνση της κοινωνίας δεσμεύεται ο Σαμαράς
Το πρωτογενές πλεόνασμα επετεύχθη νωρίτερα του χρονοδιαγράμματος και μετά την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας
Ξεπερνά τις προσδοκίες το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά πως το "ελληνικό πλεόνασμα του 2013 θα είναι σχεδόν διπλάσιο από τον στόχο που αρχικά είχε τεθεί".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά "το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα ανέλθει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον αναθεωρημένο ανοδικό στόχο των 812 εκατ. ευρώ".
Όπως σημειώνεται, η εμφανής βελτίωση πραγματοποιείται έναν χρόνο πριν από το χρονοδιάγραμμα και μετά την εφαρμογή μιας πολύχρονης λιτότητας, με αύξηση της φορολογίας και δημοσιονομικές περικοπές που επέβαλαν οι δανειστές.
"Σας λέω τώρα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ", δήλωσε ο πρωθυπουργός, συνεχίζει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της και προσθέτει πως "αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το πρωτογενές πλεόνασμα, θα επιστραφεί φέτος στην κοινωνία".
"Η ελληνική κυβέρνηση δύναται να αναδιανείμει το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία. Το πλεόνασμα - εκτός της ανακούφισης που θα προσφέρει στους Έλληνες οι οποίοι έχουν πληγεί από τη λιτότητα - θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης