Τελευταία Νέα
old

Reuters – Μεταξύ 10 και 20 δισ. ευρώ το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα – Κατ’ αρχήν συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014

Reuters – Μεταξύ 10 και 20 δισ. ευρώ το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα – Κατ’ αρχήν συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014
Τι διαμηνύουν στο Reuters ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές
Διάχυτη αισιοδοξία για διευθέτηση του ζητήματος του δημοσιονομικού κενού για το 2014, επικρατεί στις Βρυξέλλες, καθώς ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως τρόικα και Αθήνα έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, τους οποίους και επικαλείται το πρακτορείο Reuters, Ελλάδα και τρόικα έχει επιτύχει σαφή πρόοδο ως προς τη διευθέτηση του δημοσιονομικού κενού για το 2014.
Όπως υποστηρίζουν, το ισχυρό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 ενισχύει σημαντικά τη δημοσιονομική πορεία της χώρας για το 2014.
Για την διετία 2014 – 2015, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας κυμαίνονται μεταξύ 10 και 20 δισ. ευρώ.
Όπως υποστηρίζουν, το εν λόγω ποσό θα χορηγηθεί στην Ελλάδα υπό την μορφή ενός 3ου πακέτου βοηθείας.
Όσον αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ελλάδα και τρόικα διαπραγματεύονται τη προώθηση νέων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να υπερκαλυφθούν οι δημοσιονομικές απώλειες από τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης