Τελευταία Νέα
old

Les Echo - Η Ελλάδα δεν ζητά διαγραφή χρέους, επιθυμεί αναγνώριση των προσπαθειών της - Figaro - Eξεγείρεται ενάντια στην άκαμπτη τρόικα

tags :
Les Echo - Η Ελλάδα δεν ζητά διαγραφή χρέους, επιθυμεί αναγνώριση των προσπαθειών της - Figaro - Eξεγείρεται ενάντια στην άκαμπτη τρόικα
Liberation - Ο Αλέξης Τσίπρας γυρίζει την πλάτη του στην ελληνική προεδρία
Στις αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της τρόικας, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, εστιάζουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
"Η Ελλάδα δεν ζητά διαγραφή του χρέους, θέλει να δει την αναγνώριση των προσπαθειών της" αναφέρει η Les Echo, σε άρθρο για τη χθεσινή τελετή στην Αθήνα.
Όπως τονίζει η εφημερίδα "η Ελλάδα θα έχει δύο προκλήσεις να πετύχει κατά την προεδρία της: Να αποδείξει ότι η Ευρώπη λειτουργεί ώστε να φρενάρει την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και, δεύτερον, να σταθεροποιήσει την οικονομική της κατάσταση, επανερχόμενη σταδιακά στις αγορές.
Βέβαια η Ελλάδα έχει να καλύψει ένα κενό 11 δισ. ευρώ από τον Ιούλιο 2014 έως το τέλος 2015, αναφέρει το δημοσίευμα.  Η Ελλάδα, συνεχίζει η εφημερίδα, "επιθυμεί να επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο αυτής της χρονιάς. Τουλάχιστον μερικώς. Μπορεί επίσης να αναζητήσει και τραπεζικά δάνεια και ίσως οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών να ήταν υπερεκτιμημένες, πράγμα που θα επέτρεπε την εξοικονόμηση κάποιων δισεκατομμυρίων".
"Η Ελλάδα εξεγείρεται ενάντια στην άκαμπτη τρόικα" μεταδίδει από την πλευρά της η Figaro, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.
"Ο Αλέξης Τσίπρας γυρίζει την πλάτη του στην ελληνική προεδρία στην ΕΕ", σημειώνει με τη σειρά της η Liberation, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του προέδρου του κόμματος, στην τελετή έναρξης της προεδρίας. "Οι λόγοι για την απόφαση αυτή δεν δίνονται" σημειώνει η εφημερίδα, αναφέροντας στη συνέχεια ότι ο Α. Τσίπρας είναι σκληρός πολέμιος των πολιτικών λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης