Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Μίχαλος- Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετική τροχιά

Κ. Μίχαλος- Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετική τροχιά
Χρονιά σημαντικών ευκαιριών χαρακτήρισε το 2014 ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ
Στην βελτίωση της παγκόσμιας κατάταξης της Ελλάδας στο δείκτη προστασίας των επενδυτών και διευκόλυνσης του διεθνούς εμπορίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά την ομιλία του στο 15 ετήσιο επενδυτικό συνέδριο με θέμα «Μια εποχή ευκαιριών» με διοργανωτές τους Capital Link και ΝΥ SE Euronext.
Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι σημαντικές προκλήσεις παραμένουν, η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει πλέον σε θετική τροχιά
Μάλιστα υποστήριξε ότι  «η Ελλάδα κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια, υπήρξε απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της και κατάφερε να αφήσει οριστικά πίσω της την απειλή που εκφράστηκε με τον όρο Grexit» συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί».
Ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, καθώς η χώρα μας πέτυχε να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον εφιάλτη της αβεβαιότητας, που μέχρι πρότινος καθήλωνε κάθε δραστηριότητα και δημιουργούσε ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξωστρέφεια.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο «Η χώρα οικοδομεί ξανά το προφίλ ενός ελκυστικού και φιλόξενου προορισμού για επενδύσεις. Κι αυτό έχει ήδη γίνει αντιληπτό από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα» ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά σε επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που έχουν υλοποιηθεί ή ανακοινωθεί από επιχειρήσεις και funds όπως: Fairfax, Rhone Capital, Dufry, Diamond Resorts, Qatar Petroleum, Arabsat, PSP Investments, Dogus, Third Point, Donskoy, Payne, York Capital.
Για το 2014 ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια σειρά σημαντικών ευκαιριών, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης