Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο ακατάλληλος επίλογος της καριέρας του Ζιντάν…

Ο ακατάλληλος επίλογος της καριέρας του Ζιντάν…
 9 Ιουλίου του 2006: Λίγα δευτερόλεπτα μετά την τελευταία κίνηση του Ζινεντίν Ζιντάν στους αγωνιστικούς χώρους και το τέλος μία σπουδαίας καριέρας, με τον χειρότερο τρόπο.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Νότης Χάλαρης

«Μετά την πρώτη διαμάχη του ζήτησα συγγνώμη αλλά αντέδρασε άσχημα και μου είπε πως θα μου δώσει τη φανέλα του μετά το ματς. Του απάντησα πως θα προτιμούσα να μου δώσει την αδερφή του…». Μετά από αυτή την απάντηση του Μάρκο Ματεράτσι στον Ζινεντίν Ζιντάν, έγινε μία από τις πιο δυνατές κινήσεις στην ιστορία του Μουντιάλ.

Ο Γάλλος αστέρας ρίχνει κουτουλιά στο στέρνο του Ιταλού μέσου και τον ρίχνει στο έδαφος. Η κόκκινη κάρτα ξεπετάχτηκε αμέσως από το τσεπάκι του διαιτητή και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έριξε την αυλαία της καριέρας του, με τον χειρότερο τρόπο στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία καριέρα με τίτλους, διακρίσεις και ατομικά ρεκόρ.

Ενός παιχνιδιού που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι αφού η κανονική διάρκεια, έληξε στο 1-1. Τα δύο γκολ, τα είχαν σημειώσει οι πρωταγωνιστές της φωτογραφίας, με τον Γάλλο να αποβάλλεται στο 110ολεπτό. Στην «ρωσική ρουλέτα», οι Ιταλοί ήταν πιο ψύχραιμοι.

Εκμεταλλεύτηκαν την άστοχη εκτέλεση του Τρεζεγκέ και με πέντε στις πέντε εύστοχες, κέρδισαν με 5-3 και σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Όμως, για τον Ζιντάν ήταν μία μεγάλη παραφωνία στο κλείσιμο μίας αξιοζήλευτης καριέρας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης