Μια Φώτο μια Ιστορία

Η στιγμή που το μπάσκετ συνάντησε την φρίκη του πολέμου

Η στιγμή που το μπάσκετ συνάντησε την φρίκη του πολέμου
12 Μαΐου 2021: Οι παίκτες δύο ομάδων μπάσκετ στο Ισραήλ πέφτουν αμέσως στο έδαφος, αφού ακούν τις σειρήνες πολέμου.
Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος...

Σε έναν αγώνα για την κατηγορία μπάσκετ στο Ισραήλ, η Μακάμπι Ρανάνα υποδεχόταν την Μακάμπι Κιριάτ Μοτσκίν. Ξαφνικά αρχίζει να ακούγεται μία σειρήνα και όλοι οι παίκτες, είτε πέφτουν κάτω στο παρκέ, ή κατευθύνονται γρήγορα προς τους πάγκους και τα αποδυτήρια.

Ο λόγος ήταν πως η Χαμάς είχε εκτοξεύσει πάνω από 130 πυραύλους από την λωρίδα της Γάζας προς το Τελ Αβίβ, με τους κατοίκους της ισραηλινής πρωτεύουσας να οδηγούνται σε καταφύγια για να προστατευτούν. Μόλις σταμάτησαν οι εκρήξεις, οι παίκτες ετοιμάστηκαν γρήγορα και αποχώρησαν από το γήπεδο αρνούμενοι να συνεχίσουν τον αγώνα.

Ακόμα και με τα αντίμετρα τα οποία ενεργοποιήθηκαν, αρκετοί πύραυλοι βρήκαν τον στόχο τους, ως εκδίκηση για τον βομβαρδισμό ενός κτηρίου λίγες μέρες νωρίτερα στην Γάζα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, είναι η χειρότερη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, από τον πόλεμο του 2014.

Αρκετοί Αμερικανοί ζητούν να φύγουν άμεσα από την χώρα, για να αποφύγουν τα επεισόδια και τυχών νέες επιθέσεις. Μάλιστα δεν ζητάνε πτήσεις με ανταπόκριση σε Κύπρο ή Ελλάδα, αλλά απευθείας πτήση στις ΗΠΑ. Η κατάσταση στο Ισραήλ μοιάζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με αρκετούς ανθρώπους να δημιουργούν ομάδες οι οποίες επιτίθενται και εισβάλουν σε σπίτια Παλαιστίνιων, με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Αμίρ Οχάνα, να αποκαλεί τα συγκεκριμένα άτομα «νομοταγείς πολίτες».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης