Κρυπτονομίσματα

Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για σύστημα διεθνών πληρωμών με κρυπτονομίσματα – Πέτυχε το αντι-SWIFT

Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Επιταχύνονται οι διαδικασίες  για σύστημα διεθνών πληρωμών με κρυπτονομίσματα – Πέτυχε το αντι-SWIFT
Η Elvira Nabiullina σημείωσε ότι περισσότερο από το 98% των χρηματοοικονομικών συναλλαγών εντός της Ρωσίας δρομολογούνται μέσω του ρωσικού ισοδύναμου SWIFT, του συστήματος χρηματοοικονομικών μηνυμάτων της Τράπεζας της Ρωσίας
Η Τράπεζα της Ρωσίας υποστηρίζει την επιτάχυνση της υιοθέτησης του νομοσχεδίου για τις διεθνείς πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, αλλά η έναρξη τέτοιων πληρωμών πρέπει να πραγματοποιηθεί σε πειραματικό νομικό καθεστώς, σύμφωνα με τηn επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina.
Ταυτόχρονα, θα δρομολογηθούν διεθνείς διακανονισμοί συναλλαγών σε ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς να υπάρξει δοκιμαστικό καθεστώς.
Η Τράπεζα της Ρωσίας έχει ήδη λάβει τρεις αιτήσεις από εταιρείες για χρήση ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων σε διεθνείς οικονομικούς διακανονισμούς, σύμφωνα με την πρώτη αντιπρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας Olga Skorobogatova.
«Πρόσφατα ψηφίσαμε νομοθεσία που επιτρέπει τη χρήση ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων σε διακανονισμούς για οικονομικές δραστηριότητες στο εξωτερικό ελλείψει δοκιματικών νομικών πλαισίων.
Έχουμε ήδη λάβει τρεις αιτήσεις από επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν», είπε.
Η Nabiullina σημείωσε επίσης ότι περισσότερο από το 98% των χρηματοοικονομικών συναλλαγών εντός της Ρωσίας δρομολογούνται μέσω του ρωσικού «SWIFT», του συστήματος χρηματοοικονομικών μηνυμάτων της Τράπεζας της Ρωσίας (SPFS).
«Περισσότερο από το 98% των (οικονομικών) μηνυμάτων εντός της χώρας περνάει τώρα από το SPFS, με πάνω από 160 μη κατοίκους από 20 χώρες να έχουν ενταχθεί στο σύστημα», είπε.
Η ρυθμιστική αρχή δημιουργεί με συνέπεια συνθήκες για διεθνείς πληρωμές σε εθνικά νομίσματα, πρόσθεσε η Nabiullina.
«Οι κίνδυνοι κυρώσεων παραμένουν υψηλοί όταν λογαριασμοί σε δολάρια, ευρώ, καθώς και εντός του συστήματος SWIFT, χρησιμοποιούνται στην αλυσίδα των πληρωμών», σημείωσε.
Το Σύστημα Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων της Τράπεζας της Ρωσίας έχει γίνει το κύριο κανάλι για την ανταλλαγή οικονομικών πληροφοριών κατά τη διενέργεια πληρωμών σε αντίστοιχους λογαριασμούς εντός της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης