Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ξαφνικά... το Ελ Σαλβαδόρ «σώνεται» από το bitcoin

Ξαφνικά... το Ελ Σαλβαδόρ «σώνεται» από το bitcoin
Το Ελ Σαλβαδόρ είναι από τα λίγα κράτη παγκοσμίως που προσπαθεί να επιταχύνει την διάδοση του bitcoin
Τα οφέλη της σταδιακής υιοθέτησης του bitcoin φαίνεται ότι απολαμβάνει το έθνος της Κεντρικής Αμερικής Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο αυτήν την εβδομάδα μετέφερε bitcoin αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων – «ένα μεγάλο κομμάτι» – σε ένα wallet.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρός του, Nayib Bukele, σε μια ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ανακοινώνοντας τη νέα ρύθμιση ως «ο πρώτος μας κουμπαράς #Bitcoin».
Το Ελ Σαλβαδόρ αποθήκευσε το wallet "σε ένα φυσικό θησαυροφυλάκιο εντός της εθνικής μας επικράτειας", είπε, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας ενός πορτοφολιού που περιείχε 5.689,68 BTC, αξίας 411 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ένα θησαυροφυλάκιο bitcoin αυτού του μεγέθους τοποθετεί τα αποθέματα του Ελ Σαλβαδόρ πολύ υψηλότερα από ό,τι εκτιμήθηκε από τους αναλυτές προηγουμένως, καθώς δεν περίμεναν το απόθεμα να ξεπερνά τα 3.000 BTC (205 εκατομμύρια δολάρια).
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Bukele δήλωσε ότι η χώρα δεν αγόραζε απλώς BTC αλλά και τα έπαιρνε πουλώντας διαβατήρια, μέσω μετατροπών νομισμάτων για επιχειρήσεις, από εξόρυξη και κρατικές υπηρεσίες.
Η αποκάλυψη αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που ο Bukele έχει συνδέσει τις εκμεταλλεύσεις του έθνους του σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση.
Προηγουμένως βασιζόταν αποκλειστικά σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει ισχυρισμούς σχετικά με το μέγεθος του πλούτου του, παρέχοντας περιστασιακές ενημερώσεις όποτε το Ελ Σαλβαδόρ αγόραζε περισσότερα.
Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που αγόρασε bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ένα νόμισμα κόστιζε περίπου 52.000 δολάρια.
Την Πέμπτη, οι τιμές του BTC έφτασαν στο επίπεδο των 72.000 δολαρίων.
Το μεγαλύτερο μέρος του bitcoin που κρατούσε σε αυτό το πορτοφόλι προήλθε από την Bitfinex, σύμφωνα με την Arkham Intelligence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης