Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τι συμβαίνει και απογειώνεται πάνω από τις 71.000 δολάρια το bitcoin; - «Θάνατος» στα υπόλοιπα altcoins

Τι συμβαίνει και απογειώνεται πάνω από τις 71.000 δολάρια το bitcoin;  - «Θάνατος» στα υπόλοιπα altcoins
Το Bitcoin έφτασε σε νέο υψηλό όλων των εποχών 36 ημέρες πριν από το πολυαναμενόμενο γεγονός του halving
Σε νέα ιστορικά υψηλά βρίσκεται σήμερα το bitcoin, φτάνοντας στις 71.415 δολάρια, διευρύνοντας το ράλι ανόδου στο 10% μόνο την τελευταία εβδομάδα.
Το νέο ιστορικό υψηλό του bitcoin έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά την διάσπαση των 4.000 δολαρίων από το Ether, για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2021.
Το Bitcoin έφτασε σε νέο υψηλό όλων των εποχών 36 ημέρες πριν από το πολυαναμενόμενο γεγονός του halving, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, το οποίο προβλέπει ότι οι ανταμοιβές εξόρυξης να μειωθούν από 418.800 δολάρια σε 209.400 δολάρια.

Έρχονται καλές στιγμές;

Η ανάκαμψη του Bitcoin μπορεί να σηματοδοτήσει καλές στιγμές στο μέλλον για κάτι περισσότερο από το apex token, ανατρέποντας πιθανώς μια ελεύθερη πτώση στην ευρύτερη κοινότητα κρυπτογράφησης.
Από το 2020, το 72% των έργων κρυπτογράφησης έχουν "πεθάνει", σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από τους Alphaquest και Storible.
Από περισσότερα από 12.000 έργα που διερευνήθηκαν, 8.854 βρέθηκαν να μην λειτουργούν.
Το 2023 ήταν η πιο δύσκολη περίοδος στο χρονικό πλαίσιο της τετραετίας, αντιπροσωπεύοντας το 59,35% των νεκρών νομισμάτων.
Αμέσως πριν από το έτος ήταν η κατάρρευση του FTX, ενός χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης του οποίου η ξαφνική κατάρρευση πυροδότησε σοβαρό ρυθμιστικό έλεγχο.
Στην πραγματικότητα, το 32% των έργων έχουν πεθάνει μετά την κατάρρευση του FTX, διαπίστωσε η Alphaquest.
Αλλά φέτος θα μπορούσε να αλλάξει σελίδα η αγορά.
Τα spot bitcoin ETF, τα πρώτα του είδους τους στις ΗΠΑ, έχουν αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό για την κρυπτόσφαιρα.
Από την κυκλοφορία του τον Ιανουάριο, το bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 47%, φτάνοντας στο υψηλό όλων των εποχών.

Που βλέπουν το bitcoin οι αναλυτές

Οι θετικές προσδοκίες υποστηρίζουν ότι το bitcoin θα μπορούσε να ανέλθει στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.
Οι αναφερόμενοι θετικοί άνεμοι περιλαμβάνουν περισσότερες εισροές ETF, το επερχόμενο halving και τα χαμηλότερα επιτόκια.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Standard Chartered, Geoff Kendrick, αυτό σημαίνει μεγαλύτερη προσοχή για τον κλάδο συνολικά.
«Η αύξηση του bitcoin ανυψώνει όλα τα "σκάφη" κατά κάποιο τρόπο», είπε στο Business Insider.
«Με άλλα λόγια, φέρνει νέα μετρητά και νέα μάτια στη βιομηχανία, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για οτιδήποτε σχετίζεται με κρυπτογράφηση».
Επιπλέον, η άνοδος του token προσφέρει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στους επενδυτές κρυπτογράφησης.
Αυτό σημαίνει ότι το bitcoin χρησιμοποιείται συχνά ως εγγύηση για θέσεις περιθωρίου στα χρηματιστήρια, σύμφωνα με τον Alexander Kuptsikevich, ανώτερο αναλυτή αγοράς στην FxPro.
"Το ενδιαφέρον για τα altcoins εντείνεται καθώς το bitcoin και τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα οδηγούνται ολοένα και περισσότερο σε υψηλά όλων των εποχών.
Η ψυχολογία λειτουργεί εδώ, καθώς μια μακρά περίοδος υψηλών όλων των εποχών και ένα αρκετά βαρύ περιουσιακό στοιχείο σε κάνει να αναζητάς νέες ιδέες και αυξάνει την όρεξή σου για κίνδυνο», είπε.
Ο επικεφαλής των Liquid Investments του CoinFund, Seth Ginns, μοιράστηκε μια παρόμοια άποψη, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές πιθανότατα θα επικεντρωθούν σε έργα στην πρώιμη φάση της ανάπτυξης.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις βασικές επενδύσεις υποδομής από το layer-1 έως τις λύσεις κλιμάκωσης, τη διασταύρωση AI και κρυπτογράφησης, εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών και αποκεντρωμένη φυσική υποδομή, για να αναφέρουμε μερικούς τομείς», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης