Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έξι μήνες μετά το κραχ... το bitcoin βλέπει και πάλι τα ιστορικά υψηλά των 68 χιλ. δολαρίων

Έξι μήνες μετά το κραχ... το bitcoin βλέπει και πάλι τα ιστορικά υψηλά των 68 χιλ. δολαρίων
Η κρυπτογράφηση αναδύεται κάπως από τις στάχτες του 2022
Ισχυρές επιδόσεις και πανηγυρικό κλίμα είναι αυτό που επικρατεί στα κρυπτονομίσματα τελευταίως, με το Bitcoin να ξεπερνά και τις 57 χιλ. δολάρια.
Είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2021, με την τιμή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου να κερδίζει 35% μέχρι στιγμής φέτος, λόγω κυρίως του ενθουσιασμού που πυροδότησε μια σειρά από ETF που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται τον Ιανουάριο.
Ξεπερνώντας τα 57.000 δολάρια, το bitcoin άγγιξε το υψηλότερο σημείο του από τον Νοέμβριο του 2021.
Το τρέχον ράλι δοκιμάζει αν η τιμή μπορεί να ωθηθεί πιο κοντά στο υψηλό όλων των εποχών των 68.789 δολαρίων.
Αυτή η κίνηση μάλιστα ήρθε έξι μήνες πριν από μια θεαματική συντριβή το 2022.
"Σε τελική ανάλυση, αυτό που βλέπουμε είναι ότι η κρυπτογράφηση αναδύεται κάπως από τις στάχτες του 2022", δήλωσε ο Ryan Rasmussen, ανώτερος αναλυτής έρευνας κρυπτονομισμάτων της Bitwise Asset Management.
«Η υπόθεση μας είναι ότι η τιμή του bitcoin θα φτάσει τα 125.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2025», πρόσθεσε ο Mark Palmer του Benchmark στο Yahoo Finance Live.

Ο ρόλος των ETFs

Ένα σημάδι του αυξανόμενου ενθουσιασμού για το bitcoin είναι η εμπορική δραστηριότητα στα ETFs του bitcoin που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, δίνοντας στους καθημερινούς επενδυτές ευρεία έκθεση στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.
Έχουν καταγράψει καθαρές ροές άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το fund Farside Investors με έδρα το Λονδίνο.
Μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο, ο όγκος συναλλαγών bitcoin έχει ξεπεράσει τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για την ίδια περίοδο σε κάθε τρίμηνο του 2023.
Αυτή η δραστηριότητα ήταν ένα όφελος για σημαντικούς χώρους συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase Global και Robinhood.
Το Bitcoin Miner Marathon Digital (MARA) και το bitcoin holder Microstrategy (MSTR) έχουν αυξηθεί 32% και 27%, αντίστοιχα.
Επίσης, υπάρχουν περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια ανοιχτών συμβολαίων στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων κρυπτοπαραγώγων Coinglass.
Αυτό είναι ένα νέο υψηλό για τα εκκρεμή στοιχήματα μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, ξεπερνώντας το όριο που είχε οριστεί τελευταία τον Απρίλιο του 2021.
«Στην αγορά επιλογών, η αφήγηση είναι ξεκάθαρη», πρόσθεσε ο Newhouse. «Οι άνθρωποι είναι bullish».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης