Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Citi: Τα ETF Bitcoin ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν την επιτυχία του χρυσού

Citi: Τα ETF Bitcoin ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν την επιτυχία του χρυσού
Οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι τα νέα ETF Bitcoin ενδέχεται να μην επηρεάσουν το Bitcoin τόσο σημαντικά όσο τα ETF χρυσού για τον χρυσό, λόγω της υψηλής συσχέτισης του Bitcoin με τις μετοχές
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος προσπαθεί να αξιολογήσει την επίδραση των ETFs Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας παραλληλισμούς με τη μεταμορφωτική επίδραση που είχε το SPDR Gold Shares ETF στον χρυσό.
Ωστόσο, ο αναλυτής της Citi, Alex Saunders, συστήνει προσοχή, σημειώνοντας ότι η πορεία του Bitcoin μπορεί να είναι πιο αβέβαιη από αυτή του χρυσού πριν από την εισαγωγή των ETF χρυσού.
Ο Saunders τονίζει ότι χρειάστηκαν χρόνια για να επηρεάσουν σημαντικά τα ETF χρυσού τις τιμές του χρυσού και ότι δεν είναι εγγυημένη μια παρόμοια άμεση επίδραση στο Bitcoin.
Ο αναλυτής επισημαίνει επίσης ότι το Bitcoin είναι ένα νεότερο περιουσιακό στοιχείο με λιγότερο εδραιωμένη ιστορία σε σύγκριση με τον χρυσό και η αφήγησή του ως ασφαλούς καταφυγίου ή αντιστάθμισης πληθωρισμού δεν είναι ακόμη παγκοσμίως αποδεκτή από τους επενδυτές.

Η συσχέτιση του Bitcoin με τις μετοχές και τον χρυσό

Η συμπεριφορά του Bitcoin στην αγορά έχει δείξει υψηλή συσχέτιση με τις μετοχές, σε αντίθεση με την αρνητική συσχέτιση του χρυσού.
Ο Saunders υποδεικνύει ότι, ενώ η μακροπρόθεσμη θετική συσχέτιση του Bitcoin με τις μετοχές έχει μειωθεί, αναμένεται να επανέλθει στους ιστορικούς μέσους όρους με την πάροδο του χρόνου.
Αυτό αποδεικνύεται από την κακή απόδοση του Bitcoin κατά τους χειρότερους μήνες μετοχών από το 2010, όπου απέτυχε να λειτουργήσει ως αντιστάθμιση, σε αντίθεση με τα ομόλογα και τον χρυσό.
Η ανάλυση αμφισβητεί την άποψη του Bitcoin ως «ψηφιακού χρυσού» και περιπλέκει τον ρόλο του στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια ως αντιστάθμισης έναντι των οικονομικών αναταράξεων.

Ο αβέβαιος δρόμος για τα Crypto

Η δυναμική της αγοράς του 2022, όπου η συσχέτιση του Bitcoin με τις μετοχές έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, έχει αμβλύνει το επιχείρημα για το Bitcoin ως αντιστάθμιση μετοχών.
Αν και ο συσχετισμός έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021 και η συσχέτισή του με τον χρυσό αυξάνεται, το συνολικό κλίμα παραμένει αβεβαιότητα.
Υπενθυμίζεται στους επενδυτές ότι το Bitcoin, ενώ μοιράζεται ορισμένα χαρακτηριστικά με τον χρυσό, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα δίκτυο πρώιμου σταδίου με έναν κύκλο υιοθέτησης που διαφέρει σημαντικά από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό υποδηλώνει ότι ο ρόλος του Bitcoin στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια μπορεί να χρειαστεί να επανεκτιμηθεί καθώς η αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης