Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Standard Chartered: Κέρδη 70% για το Ethereum αν εγκριθεί το δικό του ETF τον Μάιο του 2024

Standard Chartered: Κέρδη 70% για το Ethereum αν εγκριθεί το δικό του ETF τον Μάιο του 2024

Το Ethereum θα μπορούσε να φτάσει τα 4.000 δολάρια πριν από την πιθανή έγκριση του ETF spot τον Μάιο

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η τιμή του Ethereum θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 4.000 δολάρια πριν από τα τέλη Μαΐου, εάν το token είναι σε θέση να εξασφαλίσει το δικό του ETF, εκφράζουν αναλυτές της Standard Chartered.
Ο επικεφαλής του τμήματος FX Research, Geoff Kendrick, αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί, σηματοδοτώντας μια άνοδο της τιμής κατά 70% από την τρέχουσα αξία του ethereum.
«Αναμένουμε ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις για ETF ETH US spot θα εγκριθούν στις 23 Μαΐου, την τελική προθεσμία για το πρώτο από τα υπό εξέταση ETF», ανέφερε. Ο ίδιος προβλέπει ότι η διαδικασία θα μοιάζει με τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χειρίστηκε τις πρόσφατες αιτήσεις spot ETF bitcoin, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην έναρξη 11 funds έπειτα από μήνες ρυθμιστικών αντιδράσεων.
Θεωρητικά, το ethereum θα πρέπει να ακολουθήσει τις επιδόσεις του bitcoin στην πορεία προς την έγκριση των ETFs. Αρχικά, οι καθυστερήσεις της SEC προκάλεσαν αρχικά την ισοπέδωση του bitcoin, προτού η δικαστική νίκη της Grayscale κατά της ρυθμιστικής αρχής στείλει το κορυφαίο token σε ράλι στα τέλη του 2023.
Το ethereum έχει ήδη σημειώσει άνοδο περίπου 19% από τότε που η BlackRock κατέθεσε αίτηση για ETF στις 16 Νοεμβρίου. Αλλά αυτό είναι ένα μέτριο κέρδος σε σύγκριση με αυτό που λέει ο Kendrick ότι θα μπορούσε να συμβεί τον Μάιο, την τελική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για τις αιτήσεις της VanEck και της Ark21Shares.
Παρόλα αυτά, για να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 δολαρίων, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, οι προσδοκίες για την έγκριση θα πρέπει να είναι χαμηλές, όπως συνέβη πριν από την έναρξη του bitcoin ETF, δήλωσε ο Kendrick. Οι επιπτώσεις από την πλευρά της αγοράς για μια έγκριση θα πρέπει επίσης να χάσουν το στόχο - αν και κάποιοι μπορεί να ανησυχούν ότι η θέση της SEC ότι το ethereum θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ασφάλεια θα μπορούσε να μπει εμπόδιο, η επιτροπή έχει ήδη χάσει αυτό το επιχείρημα στο δικαστήριο, σκιαγράφησε ο Kendrick.
Τέλος, πρέπει να εγκριθεί ένας αριθμός ETFs κατά την προθεσμία του Μαΐου για να μπορέσει το ethereum να απολαύσει ώθηση.
Ενώ η δράση των τιμών του κρυπτονομίσματος πριν από τα ETF θα πρέπει να μοιάζει με εκείνη του bitcoin, είναι μια διαφορετική ιστορία όταν τα κεφάλαια είναι ενεργά.
Παρόλο που το bitcoin έκανε άλμα στο ενδοημερήσιο υψηλό των 49.000 δολαρίων με την έγκριση των ETFs, έκτοτε έχει διολισθήσει κατά 6,7%. Η εκπληκτική πτώση προέρχεται από τις μαζικές εκροές από το ταμείο της Grayscale, το οποίο προηγουμένως λειτουργούσε ως bitcoin trust. Ωστόσο, το Grayscale Ethereum Trust αντιπροσωπεύει πολύ μικρότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς του κρυπτογράφησης από ό,τι το fund bitcoin.
«Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του Grayscale ETH Trust των 6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ αντιστοιχεί στο 2,2% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς ETH, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο για το BTC ήταν 3,1% κατά τη στιγμή της έγκρισης του ETF», έγραψε ο Kendrick. Και ενώ το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX ηγήθηκε του ξεπουλήματος bitcoin της Grayscale, οι συμμετοχές της στο Ethereum Trust ανέρχονται μόλις στο 0,05% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του token.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης