Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Φρενίτιδα για τα ETFs του bitcoin αλλά και αμφιβολίες για τη συνέχεια - Εισροές 2 δισ. δολ.

Φρενίτιδα για τα ETFs του bitcoin αλλά και αμφιβολίες για τη συνέχεια  - Εισροές 2 δισ. δολ.
Οι επενδυτές «έριξαν» 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε εννέα νέα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια
Μια νέα δέσμη διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) bitcoin στις ΗΠΑ έχει προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, αν και δεν είναι σαφές αν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον ρυθμό των εισροών τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Οι επενδυτές «έριξαν» 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε εννέα νέα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια που παρακολουθούν την τιμή spot του bitcoin κατά τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσής τους, όπως έδειξαν τα στοιχεία των εκδοτών και των αναλυτών, με τους κολοσσούς των αμοιβαίων κεφαλαίων BlackRock και Fidelity να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος των ροών.
Οι συλλογικές ροές προς τα εννέα αμοιβαία κεφάλαια ξεπέρασαν τις ροές μετά την κυκλοφορία του ProShares Bitcoin Strategy ETF, το οποίο συγκέντρωσε ρεκόρ 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης μετά την κυκλοφορία του το 2021. Το SPDR Gold Shares ETF προσέλκυσε 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την έναρξή του το 2004.

Αμφιβολίες για τη διάρκεια

Οι επενδύσεις στα πολυαναμενόμενα ETFs -- που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την έγκριση που έλαβαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) -- υπολειπόταν των πιο επιθετικών εκτιμήσεων για ροές της πρώτης ημέρας σε δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι traders δήλωσαν ότι μένει να φανεί σε ποιο βαθμό τα κεφάλαια που παρακολουθούν το ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα θα συνεχίσουν να προσελκύουν ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές και ποιοι εκδότες θα βγουν μπροστά.
Ορισμένοι αισιόδοξοι αναλυτές δήλωσαν ότι οι ροές θα μπορούσαν να φθάσουν μεταξύ 50 και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 8% από τις 11 Ιανουαρίου, μετά από ράλι τους τελευταίους μήνες λόγω της προσδοκίας ότι τα ETFs θα έπαιρναν τελικά το νεύμα της SEC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης