Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ποιο είναι το κρυπτονόμισμα των εγκληματιών - Παράλληλο τραπεζικό σύστημα από το οργανωμένο έγκλημα

Ποιο είναι το κρυπτονόμισμα των εγκληματιών - Παράλληλο τραπεζικό σύστημα από το οργανωμένο έγκλημα
Tο Tether έγινε πολύ γρήγορα η πλατφόρμα επιλογής για επιχειρήσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτες στην περιοχή

Βασικό εργαλείο για εγκληματίες, νομιμοποιητές εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απατεώνε έχει γίνει το Tether, ένα από τα πιο εμπορεύσιμα κρυπτονομίσματα στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, την οποία επικαλείται το Forbes.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) και αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και τις παράνομες τραπεζικές συναλλαγές στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία, το Tether έγινε πολύ γρήγορα η πλατφόρμα επιλογής για επιχειρήσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτες στην περιοχή.

Γιατί το προτιμά το οργανωμένο έγκλημα

Η έρευνα του UNODC ανέδειξε τους λόγους που το token έγινε η «προτιμώμενη επιλογή»  για το οργανωμένο έγκλημα και αυτοί είναι  η σταθερότητα, η ευκολία χρήσης, η ανωνυμία και τα χαμηλά τέλη συναλλαγών του tether.
Σε αυτό συμφωνούν και οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλη την περιοχή που καταγράφουν ότι το tether συγκαταλέγεται «μεταξύ των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων» που χρησιμοποιούνται από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.
Η δημοτικότητά του καταδεικνύεται από τον «αυξανόμενο όγκο» των υποθέσεων απάτης στον κυβερνοχώρο, ξεπλύματος χρήματος και υπόγειων τραπεζικών συναλλαγών, ανέφερε ο ΟΗΕ.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι οι χρηματοπιστωτικές αρχές και οι αρχές επιβολής του νόμου ανέφεραν ταχεία αύξηση της χρήσης «εξελιγμένων ομάδων ξεπλύματος χρήματος υψηλής ταχύτητας» που ειδικεύονται στο tether τα τελευταία χρόνια, με τους εγκληματίες να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το TikTok και το Telegram.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας σύνδεση έχουν «αναδειχθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα για τους νομιμοποιητές χρήματος που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα -ιδιαίτερα εκείνες που χρησιμοποιούν tether-, αναφέρει η έκθεση, προειδοποιώντας ότι «τροφοδοτούν την εντατικοποίηση» της «ταχέως αναπτυσσόμενης παράνομης ψηφιακής οικονομίας» της περιοχής.

Όταν μιλούν οι αριθμοί

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το tether κατέγραφε τον υψηλότερο ημερήσιο όγκο συναλλαγών από οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα με μεγάλη διαφορά. Τις τελευταίες 24 ώρες, είχαν διακινηθεί (αγοραστεί ή πωληθεί) tethen των οποίων η αξία ξεπέρασε τα 29 δισ. δολάρια tether. Την ίδια χρονική περίοδο διακινήθηκαν bitcoin και ether  αξίας περίπου 19  και 13 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.
Η συνολική κεφαλαιοποίητη του tether είναι 95 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην τρίτη θέση των μεγαλύτερων ψηφιακών νομισμάτων, με γνώμονα την κεφαλαιοποίηση.
Απέχει πολύ από την κεφαλαιοποίηση 304 δισ. δολαρίων του ether και 834 δισ. δολαρίων του bitcoin.
Συνολικά, το tether αποτελεί περίπου το 5% του συνολικού οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων, αξίας περίπου 1,76 τρισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης