Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ντεμπούτο για τα ETFs του bitcoin με όγκο συναλλαγών 4,6 δισ. δολ.

Ντεμπούτο για τα ETFs του bitcoin με όγκο συναλλαγών 4,6 δισ. δολ.
Τα ETFs σηματοδοτούν ένα σημείο καμπής για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων

Ισχυρό ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην επίσημη πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των ETFs του bitcoin, καθώς διακινήθηκαν μετοχές αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Τα ETFs σηματοδοτούν ένα σημείο καμπής για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων που θα τεστάρει κατά πόσον τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία -που εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς επαγγελματίες ως ριψοκίνδυνα – μπορούν να κερδίσουν την ευρύτερη αποδοχή ως επενδύσεις.
Έντεκα spot bitcoin ETFs – μεταξύ άλλων τα iShares Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Trust και ARK 21Shares Bitcoin ETF της BlackRock  – άρχισαν να διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης, ξεκινώντας έναν σκληρό ανταγωνισμό για μερίδιο αγοράς, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κυρίαρχη η BlackRock

Η Grayscale, η BlackRock και η Fidelity κυριάρχησαν στους όγκους συναλλαγών, όπως έδειξαν τα στοιχεία της LSEG.
“Οι όγκοι συναλλαγών ήταν σχετικά ισχυροί για τα νέα προϊόντα ETF”, δήλωσε ο Todd Rosenbluth, στρατηγικός αναλυτής της VettaFi. “Όμως πρόκειται για έναν αγώνα που διαρκεί περισσότερο από τις συναλλαγές μιας μόνο ημέρας.
Το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τα προϊόντα δόθηκε τελικά αργά την Τετάρτη, μετά από μια δεκαετή διαμάχη με την αγορά των crypto.

Προσοχή στην ευφορία

Ορισμένοι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η ευφορία γύρω από την έγκριση μπορεί να είναι πρόωρη.
Η ευρύτερη επενδυτική κοινότητα εξακολουθεί να θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως επικίνδυνα, με σκάνδαλα όπως η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX το 2022 να ενισχύουν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης