Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Morgan Stanley: Κερδοσκοπικό και ευμετάβλητο το bitcoin - Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση

Morgan Stanley: Κερδοσκοπικό και ευμετάβλητο το bitcoin - Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση
Ο πρόεδρος της Morgan Stanley εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων το β' εξάμηνο του 2024
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά bitcoin είναι κερδοσκοπική, οι τραπεζικές πτωχεύσεις την περασμένη άνοιξη δεν ήταν κάτι το σπουδαίο και πιθανώς δεν θα υπάρξει ύφεση. Αυτές είναι οι… προβλέψεις του προέδρου της Morgan Stanley.
«Ποτέ δεν κατάλαβα πραγματικά την αξία του bitcoin ως μορφή αποθηκευμένης αξίας» δήλωσε -μιλώντας στο Bloomberg- ο James Gorman, ο οποίος παραιτήθηκε την Πρωτοχρονιά από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της επενδυτικής τράπεζας μετά από 14 χρόνια στην ηγεσία της.
«Αστειεύτηκα κάποτε, εύχομαι να το αγόραζα στα 60 δολάρια και χαίρομαι που δεν το αγόρασα στα 60.000 δολάρια», συνέχισε ο Gorman. «Θα πρέπει να παίζει για τους πλούσιους ανθρώπους έναν πολύ μικρό ρόλο στον οικονομικό τους ιστό, επειδή είναι τόσο κερδοσκοπικό, είναι τόσο ευμετάβλητο, και πάλι περνάει μέσα από τεράστιες ρυθμιστικές αλλαγές και διαταραχές στον κλάδο. Είδαμε μερικές κλασικές αποτυχίες το τελευταίο διάστημα».
Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή του Bitcoin εκτοξεύτηκε κατά περίπου 12 φορές μεταξύ Μαρτίου 2020 και Νοεμβρίου 2021, από περίπου 5.000 δολάρια σε περισσότερα από 60.000 δολάρια. Στη συνέχεια, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα κατέρρευσε κάτω από τα 17.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2022, αλλά έκτοτε έχει ανακάμψει στα 40.000 δολάρια.
«Ακούστε το bitcoin δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Δεν είναι μόδα» είπε ο Gorman και συνέχισε «απλά δεν πιστεύω ότι είναι… asset. Πιστεύω ότι κερδοσκοπικό για το οποίο υπάρχουν πολλές επιλογές».
Ξεχωριστά, ο βετεράνος της Wall Street κατηγόρησε την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, της Signature Bank και της Silvergate Capital τον Μάρτιο σε κακές διοικητικές αποφάσεις και απέρριψε τους φόβους για μια καταστροφή σε ολόκληρο τον κλάδο εκείνη την εποχή ως υπερβολικούς.
«Ο κόσμος μου έλεγε συνεχώς ότι έχουμε τραπεζική κρίση - όχι δεν έχουμε, είχαμε μια κρίση μεταξύ τριών τραπεζών» είπε. «Δεν είναι κρίση για την αγορά».

Η αμερικανική οικονομία

Ο Gorman εξέφρασε τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του για την οικονομία των ΗΠΑ, αναφέροντας την ταχεία μείωση του πληθωρισμού, την ανθεκτική αύξηση της παραγωγής και την ιστορικά χαμηλή ανεργία.
«Είναι απίθανο να έχουμε ύφεση, πολύ απίθανο να έχουμε σκληρή προσγείωση», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μερικές φορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης