Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Φρενίτιδα για το bitcoin - Η ιστορική έγκριση των ETFs θα ανοίξει τον δρόμο σε επενδύσεις 3 δισ. δολ.

Φρενίτιδα για το bitcoin - Η ιστορική έγκριση των ETFs θα ανοίξει τον δρόμο σε επενδύσεις 3 δισ. δολ.
H τελική απόφαση της SEC σχετικά με την αίτηση της ARK αναμένεται έως τις 10 Ιανουαρίου 2024
Οι συζητήσεις μεταξύ της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκουν να λανσάρουν διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin έχουν προχωρήσει σε βασικές τεχνικές λεπτομέρειες, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή έγκριση των προϊόντων αυτών, σύμφωνα με το Reuters.
Οι συνομιλίες καλύπτουν ρυθμίσεις θεματοφυλακής, μηχανισμούς δημιουργίας και εξαγοράς και γνωστοποιήσεις κινδύνου για τους επενδυτές.

Εκρηκτική ζήτηση 3 δισ. δολ.


Μια πιθανή έγκριση Bitcoin ETF θα μπορούσε να ανοίξει την πρόσβαση των επενδυτών μέσω της ρυθμιζόμενης χρηματιστηριακής αγοράς, με την αναμενόμενη ζήτηση να φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια τις πρώτες ημέρες.
Δεκατρείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Grayscale Investments, BlackRock (NYSE:BLK), Invesco και ARK Investments, έχουν εκκρεμείς αιτήσεις ETF.
Η SEC, ιστορικά επιφυλακτική απέναντι στα ETFs bitcoin λόγω ανησυχιών για την προστασία των επενδυτών, έχει εμπλακεί σε ουσιαστικές συζητήσεις μετά από δικαστική απόφαση τον Αύγουστο που έκρινε εσφαλμένη την απόρριψη της αίτησης ETF της Grayscale.

Προς έγκριση στις αρχές του 2024

Η τελική απόφαση της SEC σχετικά με την αίτηση της ARK, την πρώτη στη σειρά, αναμένεται έως τις 10 Ιανουαρίου και ο προχωρημένος χαρακτήρας των συζητήσεων υποδηλώνει πιθανή έγκριση το νέο έτος.
Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες συνέπεσαν με την πρόσφατη άνοδο των τιμών του Bitcoin σε υψηλό 20 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης