Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

DZ Bank: Νέο ράλι για το Bitcoin στα 38.000 δολ. με ώθηση από τη Λευκή Βίβλο του… Satoshi

DZ Bank: Νέο ράλι για το Bitcoin στα 38.000 δολ. με ώθηση από τη Λευκή Βίβλο του… Satoshi
Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, άγγιξε τα 38.350,00 δολάρια
Νέα άνοδο σημείωσε το Bitcoin, τροφοδοτώντας ελπίδες για νέο ράλι…
Ειδικότερα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, άγγιξε τα 38.350,00 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, ενώ στην εβδομάδα σημειώνει "άλμα" πέριξ του 5%.
Το Ether ξεπέρασε το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων, με άνοδο άνω του 2,5% στα 2.122,98 δολάρια. Το δεύτερο μεγαλύτερο token με βάση την κεφαλαιοποίηση του υπεραποδίδει της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυτή την εβδομάδα, με ράλι άνω του 9%.
Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της 15ης επετείου της λευκής βίβλου του Bitcoin του Satoshi Nakamoto, το παλαιότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο αναμένεται να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του και τους οπαδούς του.
Σύμφωνα με την DZ Bank για ενάμιση χρόνο τα charts δεν είχα «δείξει» αυτό το επίπεδο, ωστόσο, παρά και την πρόσφατη αναταραχή λόγω Binance, το Bitcoin & Co. φαίνεται να έχει επιστρέψει, αναφέρει σε πρόσφατο report της η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα DZ Bank.
Ο «Uptober» (Οκτώβριος) δικαιολόγησε το όνομά του, με το Bitcoin να καταγράφει αύξηση 28%. Κατά τη διάρκεια του 2023, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει -μέχρι στιγμής- ένα εντυπωσιακό +125%.
Ολόκληρη η αγορά εισέρχεται στην τελική φάση του έτους με κεφαλαιοποίηση περίπου 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Bitcoin παραμένει το αδιαμφισβήτητο νούμερο 1, μάλιστα δε κατάφερε να επεκτείνει την κυριαρχία του επί της αγοράς από περίπου 40% σε έως και 53% στα τέλη Οκτωβρίου.
Η ευφορία λόγω ETF δεν μπορεί να συγκρατηθεί
Πάντως, σύμφωνα με την DZ Bank, για τα κέρδη των δύο κορυφαίων κρυπτονομισμάτων Bitcoin και Ether υπάρχει καταλύτης: τα spot ETF. Πρόκειται για παραδοσιακά επενδυτικά οχήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο όχι πολύ μακρινό μέλλον για απευθείας επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
Ορισμένοι καθιερωμένοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων υπέβαλαν αιτήσεις για ETF spot Bitcoin στη SEC (αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) το περασμένο καλοκαίρι. Αν και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί, οι πρόσφατες εξελίξεις υποδηλώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στις αρχές του επόμενου έτους.
Πριν από λίγες ημέρες, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, προκάλεσε για άλλη μια φορά «σάλο» υποβάλλοντας αίτηση για ένα ETF spot Ether στην SEC - εκτός από ένα ETF spot Bitcoin.
Το εν λόγω αίτημα αποτελεί συμπίλημα αιτημάτων άλλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο, η BlackRock θεωρείται σημαντικό σημείο αναφοράς λόγω του σχεδόν τέλειου ποσοστού επιτυχίας κατά την υποβολή τέτοιων αιτήσεων.
Όπως είναι ευνόητο, πιθανή έγκριση των αιτήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει μια τεράστια εισροή κεφαλαίων στην αγορά κρυπτογράφησης.
Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η καθιέρωση των κρυπτονομισμάτων ως επενδυτικού τμήματος στα χαρτοφυλάκια των θεσμικών επενδυτών, τουλάχιστον σύμφωνα με ορισμένους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων.
Με τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, ακόμη και μια μικρή κατανομή θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης