Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Δεν την ακούει ούτε ο γιος της... - Lagarde (EKT): Mε αγνόησε και έχασε όλα τα χρήματά του στα κρυπτονομίσματα

Δεν την ακούει ούτε ο γιος της... - Lagarde (EKT): Mε αγνόησε και έχασε όλα τα χρήματά του στα κρυπτονομίσματα
Κανείς δεν είναι προφήτης στον τόπο του...
Ουδείς προφήτης στον τόπο του, λέει ο θυμόσοφος λαός, και το αυτό φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, που εκτός από την Ευρωζώνη καλείται επειγόντως να βάλει ως φαίνεται και μια τάση και στα του οίκου της.
Ειδικότερα, «ως άλλη χαροκαμένη μάνα» παραδέχτηκε σε συνέντευξή της πως ο γιος της απώλεσε σχεδόν όλες τις οικονομίες του λόγω «επενδύσεων» σε κρυπτονομίσματα, παρότι τον είχε προειδοποιήσει ως ειδική που είναι να μην το κάνει…
Υπενθυμίζεται πως εδώ και καιρό πως η Lagarde έχει κηρύξει αγώνα ανένδοτο κατά των λεγόμενων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να ξεπλύνουν τα χρήματά τους, με το μυαλό μας να πηγαίνει στον ανταγωνισμό τον οποίο μπορεί κάποια στιγμή να αντιμετώπιζε το ευρώ από κάποιο άλλο ψηφιακό νόμισμα.
Μάλλον η αιτία ήταν άλλη…
«Με αγνόησε βασιλικά, κάτι που είναι προνόμιό του» είπε η Lagarde μιλώντας με φοιτητές στο δημαρχείο της Φρανκφούρτη.
«Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει».
«Δεν ήταν πολλά, αλλά τα έχασε όλα, έχασε περίπου το 60%» πρόσθεσε.
«Επομένως, όταν ξαναμίλησα μαζί του για αυτό, δέχτηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο».
Επισημαίνεται πως η επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δύο γιους γύρω στα 30, αλλά δεν είπε σε ποιον αναφερόταν.

Tι ζητά η ΕΚΤ

Σε κάθε περίπτωση, παρά το προσωπικό πάθημα της Lagarde, η οποία έβγαλε τα εν οίκω εν δήμω, η ΕΚΤ επιδιώκει να υπάρξει έλεγχος και αυστηρότατη ρύθμιση της αγορά των κρυπτονομισμάτων ώστε να προστατευθούν εκείνοι οι καταναλωτές οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Επίσης, στόχος είναι να κλείσουν εκείνα τα κενά ασφαλείας που επιτρέπουν στους εγκληματίες να εκμεταλλεύονται τα κρυπτονομίσματα για να νομιμοποιούν έσοδα από παράνομες δραστηριότητές τους.
Πέρα από τα παραπάνω, οι ανησυχίες ότι τα ιδιωτικά νομίσματα θα μπορούσαν να εκτοπίσουν το κρατικό χρήμα ήταν μεταξύ των λόγων που η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της σχέδιο ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα απέχει ακόμη χρόνια από την έκδοση ψηφιακού χρήματος.
Τον περασμένο μήνα η τράπεζα ξεκίνησε τη «φάση προετοιμασίας» για το ψηφιακό ευρώ, αλλά είπε ότι θα χρειαστεί άλλα δύο χρόνια για να είναι σε θέση να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει ή όχι.
«Έχω, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, δεν τρέφω καμία εκτίμηση για τα κρυπτονομίσματα», είπε η Lagarde.
«Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε εμπορικές συναλλαγές που επισύρουν ποινικές κυρώσεις».

Πληθωρισμός...

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, η επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε πως «η μάχη ενάντια στον πληθωρισμό» είναι ακόμη σε εξέλιξη και ότι «σίγουρα δεν κηρύσσουμε τη νίκη».
Η Lagarde δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην προσέγγιση του πληθωρισμού στο επίπεδο στόχο του 2%.
"Έχουμε αναπτύξει πολλά πυρομαχικά επειδή αυξήσαμε τα επιτόκια κατά 450 μονάδες βάσης", είπε, προσθέτοντας ότι τώρα είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε την οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ για να αποφασίσουμε για πόσο καιρό τα επιτόκια θα παραμείνουν στο τρέχον επίπεδο.
«Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, μπορώ να σας διαβεβαιώσω», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης