Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

BIS: Τα κρυπτονομίσματα έχουν αυξήσει τους κινδύνους στις αναδυόμενες αγορές

BIS: Τα κρυπτονομίσματα έχουν αυξήσει τους κινδύνους στις αναδυόμενες αγορές
Η Bank for International Settlements εκφράζει ανησυχίες για τα κρυπτονομίσματα
Σχετικά Άρθρα
Τα κρυπτονομίσματα απέτυχαν να μειώσουν και, μάλιστα, «ενίσχυσαν τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους» στις αναδυόμενες οικονομίες, αναφέρει σε μελέτη της η Bank for International Settlements (BIS).
Η μελέτη διεξήχθη από κεντρικές τράπεζες μέλη της BIS, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Χιλή, την Κολομβία, το Μεξικό, το Περού και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι απόψεις που εκφράζονται είναι των συγγραφέων και «όχι απαραίτητα οι απόψεις της BIS».
Το όργανο των μεγάλων κεντρικών τραπεζών σημειώνει για τα crypto πως «έχουν προωθηθεί ως λύσεις πληρωμών χαμηλού κόστους, ως εναλλακτικές για πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ως υποκατάστατα των εθνικών νομισμάτων σε χώρες με υψηλό πληθωρισμό ή υψηλή μεταβλητότητα συναλλαγματικών ισοτιμιών».
Ωστόσο, καθώς τα κρυπτονομίσματα φέρεται να επέκτειναν τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας των αναδυόμενων αγορών, οι αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτούς τους κινδύνους, που κυμαίνονται από οριστικές απαγορεύσεις έως περιορισμό και ρύθμιση, σημειώνει η έκθεση.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν κίνδυνοι εάν οι κεντρικές τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές αντιδράσουν με «υπερβολικά απαγορευτικό τρόπο», υπογραμμίζει η BIS, προσθέτοντας ότι τέτοιες πολιτικές μπορεί να οδηγήσουν σε δραστηριότητες σκιωδών κρυπτονομισμάτων.
«Ενώ οι δραστηριότητες που σχετίζονται τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εκπληρώσει τους δηλωμένους στόχους τους μέχρι σήμερα, η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί με διάφορους εποικοδομητικούς τρόπους. Η δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τη διοχέτευση της καινοτομίας σε τέτοιες κοινωνικά χρήσιμες κατευθύνσεις θα παραμείνει βασική πρόκληση στο μέλλον».
Οι κεντρικές τράπεζες «έδειξαν» τα ETFs του Bitcoin ως έναν από τους σημαντικότερους πιθανούς κινδύνους αγοράς στις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης