Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι εταιρείες των κρυπτονομισμάτων δεν θα έχουν πού να κρυφτούν - Η προειδοποίηση των G20

Οι εταιρείες των κρυπτονομισμάτων δεν θα έχουν πού να κρυφτούν - Η προειδοποίηση των G20
Το FSB δημοσίευσε τη Δευτέρα τις τελικές συστάσεις που ζητήθηκαν από την G20 σχετικά με την εποπτεία των crypto
Οι κανόνες που συμφωνήθηκαν παγκοσμίως δεν αφήνουν στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων άλλη επιλογή από το να εισάγουν βασικές διασφαλίσεις για να αποτρέψουν φαινόμενα σαν αυτά που καταγράφηκαν με την κατάρρευση της FTX και όχι μόνο, προειδοποίησε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) της G20.
Το FSB δημοσίευσε τη Δευτέρα τις τελικές συστάσεις που ζητήθηκαν από την G20 σχετικά με την εποπτεία των επιχειρήσεων που εμπορεύονται κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin.
Το εποπτικό όργανο αναθεώρησε επίσης τις υφιστάμενες συστάσεις του για τα stablecoins υπό το πρίσμα της κατάρρευσης των νομισμάτων TerraUSD/Luna.
"Όπως έχουν καταδείξει τα πρόσφατα γεγονότα, εάν οι δεσμοί με την παραδοσιακή χρηματοδότηση αυξάνονταν περαιτέρω, οι διαρροές από τις αγορές κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσαν να αυξηθούν", δήλωσε το FSB.

«Να εφαρμοστούν οι κανόνες»

Η κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022 ανέδειξε τα τρωτά σημεία από τις εταιρείες κρυπτογράφησης και το FSB δήλωσε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να εφαρμόσουν τις συστάσεις, ακόμη και εκείνες που δεν είναι μέλη του παρατηρητηρίου.
Η FTX είχε την έδρα της στις Μπαχάμες, που δεν είναι μέλος του FSB.
"Ως εκ τούτου, οι παίκτες των cryptoassets πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν εκτός της ρυθμιστικής περιμέτρου ή σε μη συμμόρφωση με τους υφιστάμενους κανόνες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του FSB John Schindler.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης