Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γαλλία: Στο στόχαστρο η Binance για ξέπλυμα χρήματος - Aποχώρηση από Ολλανδία

Γαλλία: Στο στόχαστρο η Binance για ξέπλυμα χρήματος - Aποχώρηση από Ολλανδία
Η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας θέτει στο στόχαστρο το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων
Εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της Binance σχετικά με παράνομη αναζήτηση πελατών αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ξεκίνησε η αρμόδια αρχή του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα εγχώριων μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Reuters, η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας θέτει στο στόχαστρο το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως σημειώνοντας πως «η έρευνα αφορά, αφενός, τη μη εξουσιοδοτημένη παροχή υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και αφετέρου το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Binance ανέφερε πως οι «οι επιτόπιες έρευνες από ρυθμιστικές αρχές και επιθεωρητές αποτελούν μέρος των υποχρεώσεων που πρέπει να τηρούν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», επιβεβαιώνοντας πως μία τέτοια έρευνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις γαλλικές αρχές».

Η Binance αποχωρεί από την Ολλανδία

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αποχωρεί από την αγορά της Ολλανδίας αφού απέτυχε να πάρει άδεια λειτουργίας , αφού απέτυχε να πείσει την ολλανδική ρυθμιστική αρχή να εκδώσει άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP).
Σύμφωνα με το Coindesk, από τις 17 Ιουλίου οι πελάτες της Binance στην Ολλανδία θα μπορούν μόνο να κάνω αναλήψεις από τα χρήματα που έχουν στην πλατφόρμα της εταιρείας.
«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι η Binance αποχωρεί από την ολλανδική αγορά.
Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι από σήμερα δεν θα γίνονται δεκτοί νέοι χρήστες που κατοικούν στη χώρα. Από τις 17 Ιουλίου 2023, οι υφιστάμενοι χρήστες που διαμένουν στην Ολλανδία θα μπορούν να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία μόνο από την πλατφόρμα Binance. Δεν θα είναι δυνατές περαιτέρω αγορές, συναλλαγές ή καταθέσεις. Ενθαρρύνουμε τους εν λόγω χρήστες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αποσύροντας περιουσιακά στοιχεία από τους λογαριασμούς τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης