Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

H Βinance US αναστέλλει τις καταθέσεις σε δολάρια - «Πόλεμος» με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

H Βinance US αναστέλλει τις καταθέσεις σε δολάρια - «Πόλεμος» με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ
Η Binance.US ειδοποίησε τους πελάτες της ότι δεν θα δέχεται πλέον καταθέσεις σε δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Σταματά τις καταθέσεις σε δολάρια η Binance US και οι χρήστες σύντομα δεν θα μπορούν να αποσύρουν δολάρια από το ανταλλακτήριο, αφού οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι υποστηρίζουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Binance.
Η δήθεν ανεξάρτητη αμερικανική θυγατρική της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης στον κόσμο, ανέφερε σε tweet αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι οι τραπεζικοί εταίροι της ετοιμάζονται να σταματήσουν τα κανάλια ανάληψης δολαρίων ήδη από τις 13 Ιουνίου.
Η Binance.US ειδοποίησε τους πελάτες της ότι δεν θα δέχεται πλέον καταθέσεις σε δολάρια ως μέρος των σχεδίων της να μετατραπεί σε "ανταλλακτήριο μόνο για κρυπτογράφηση".
Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι είναι οι τραπεζικοί της συνεργάτες, σύμφωνα με το Reuters.

«Πόλεμος» με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

Τη Δευτέρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε την Binance, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της Changpeng Zhao και τον διαχειριστή του αμερικανικού ανταλλακτηρίου της.
Η μήνυση σηματοδότησε μια δραματική κλιμάκωση της καταστολής του κλάδου από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, με την SEC να μηνύει μια μέρα αργότερα το μεγάλο αμερικανικό χρηματιστήριο Coinbase Η SEC ισχυρίστηκε σε 13 κατηγορίες ότι η Binance διόγκωσε τεχνητά τους όγκους συναλλαγών της, εκτρέποντας κεφάλαια πελατών, απέτυχε να περιορίσει τους πελάτες των ΗΠΑ από την πλατφόρμα της και παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της αγοράς.
Η SEC ζήτησε την Τρίτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Binance στις ΗΠΑ.
Η Binance.US χαρακτήρισε την αίτηση "αδικαιολόγητη", λέγοντας ότι είχε αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της SEC σχετικά με την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών.
Στο tweet της την Πέμπτη, η Binance.US ανέφερε ότι οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, οι καταθέσεις, οι αναλήψεις και το "staking" - όπου οι χρήστες καταθέτουν κρυπτονομίσματα για χρήση σε συναλλαγές blockchain - θα παραμείνουν πλήρως λειτουργικές.
"Η διακοπή των αναλήψεων θα δημιουργήσει ή θα υποκινήσει προφανώς αρκετή ανησυχία και πανικό", δήλωσε ο Matthew Dibb, COO της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Stack Funds της Σιγκαπούρης.
Οι τιμές των crypto αντέδρασαν ελάχιστα στην είδηση, με το bitcoin να διαπραγματεύεται τελευταία στα επίπεδα των 26.512 δολαρίων.
Οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 2,3%, αφού είχε υποχωρήσει σε χαμηλό άνω των δύο μηνών, στα 25.350 δολάρια, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης