Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Πόλεμος» στα κρυπτονομίσματα - Μετά την Binance, η SEC μήνυσε την Coinbase - Κατάρρευση -21%

«Πόλεμος» στα κρυπτονομίσματα - Μετά την Binance, η SEC μήνυσε την Coinbase - Κατάρρευση -21%
Η αγωγή της SEC ισχυρίζεται ότι η Coinbase δεν έχει ποτέ εγγραφεί, παρακάμπτοντας το σύστημα γνωστοποίησης για τις αγορές κινητών αξιών
Σχετικά Άρθρα
Μετά την Binance, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε και το ανταλλακτήριο Coinbase, με τη μετοχή της να υποχωρεί προσυνεδριακά κατά 21%.
Η αγωγή της SEC ισχυρίζεται ότι η Coinbase δεν έχει ποτέ εγγραφεί ως χρηματιστής, εθνικό χρηματιστήριο αξιών ή οργανισμός εκκαθάρισης, παρακάμπτοντας το σύστημα γνωστοποίησης για τις αγορές κινητών αξιών.
Η SEC ισχυρίστηκε ότι διάφορα tokens που προσφέρονται από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Solana, Cardano, Polygon, Filecoin , SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH και NEXO, πληρούν τις προϋποθέσεις ως κινητές αξίες.
Η SEC ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι το πρόγραμμα στοιχηματισμού της coinbase περιλαμβάνει πέντε στοιβαζόμενα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, καθιστώντας το πρόγραμμα στοιχηματισμού επενδυτικό συμβόλαιο και, ως εκ τούτου, κινητή αξία.
Η Coinbase έδινε ήδη μάχη με την SEC και είχε υποστηρίξει ότι τα προϊόντα στοιχηματισμού της δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως κινητές αξίες.
To bitcoin υποχωρεί 4% στα 25.581 δολ.

Στο στόχαστρο η Binance

Με 13 κατηγορίες είναι αντιμέτωπο το ανταλλακτήριο της Binance και ο συνιδρυτής του Changpeng Zhao, υποστηρίζοντας ότι συγκέντρωσε κεφάλαια χρηστών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα έστειλε σε ευρωπαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από τον Zhao.
Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Zhao και το χρηματιστήριο του προσπάθησαν να ανατρέψουν τους "δικούς τους ελέγχους" για να επιτρέψουν σε επενδυτές και πελάτες υψηλής καθαρής αξίας να συνεχίσουν τις συναλλαγές στο μη ελεγχόμενο διεθνές χρηματιστήριο της Binance.
Οι κατηγορούμενοι έδειξαν "κατάφωρη περιφρόνηση" του ομοσπονδιακού νόμου, ισχυρίστηκε η SEC στην καταγγελία της.
Σύμφωνα με την καταγγελία η Binance και ο Zhao παραβίασαν "κρίσιμες" διατάξεις των ομοσπονδιακών νόμων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των αυτοσυναλλαγών και της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της Merit Peak Limited, την οποία ήλεγχε και κατείχε ο Zhao.
"Μέσα από δεκατρείς κατηγορίες, ισχυριζόμαστε ότι οι οντότητες του Zhao και της Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψη γνωστοποίησης και υπολογιζόμενης φοροδιαφυγής του νόμου", δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σε μια ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως η CFTC μήνυσε την Binance και τον ίδιο τον Zhao τον περασμένο Μάρτιο για παραβίαση κανονισμών της αγοράς παραγώγων.
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα, η Binance αντιμετωπίζει έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Όπως συνήθως, η αρχική αντίδραση σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους είδηση είναι οι χρήστες να "πωλούν" κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης