Κρυπτονομίσματα

Κατά της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Coinbase

Κατά της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Coinbase
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο επίσημο αίτημα της Coinbase κατά της ρυθμιστικής αρχής, λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου προειδοποιήθηκε από την SEC για επικείμενες νομικές ενέργειες
Αγωγή κατά της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέθεσε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, ζητώντας να δημοσιοποιήσει την απάντησή της σε ένα αίτημα μηνών σχετικά με το αν θα επιτρέψει τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτογράφησης με τη χρήση των υφιστάμενων πλαισίων της Επιτροπής.
Η αναφορά του Ιουλίου 2022 ζητούσε από την SEC "να προτείνει και να υιοθετήσει κανόνες για τη ρύθμιση των τίτλων που προσφέρονται και διαπραγματεύονται μέσω ψηφιακών μεθόδων", αναφερόμενη σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα.
Η SEC δεν έδωσε συγκεκριμένη δημόσια απάντηση στην αίτηση της Coinbase, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει επιθετικά τις δράσεις επιβολής και τις προειδοποιήσεις κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένης της Coinbase.

Τι ζητείται από τη SEC

"Από τις δημόσιες δηλώσεις της SEC και τη δραστηριότητα επιβολής στον κλάδο της κρυπτογράφησης, φαίνεται ότι η SEC έχει ήδη αποφασίσει να απορρίψει την αίτησή μας.
Αλλά δεν το έχουν πει ακόμα στο κοινό.
Έτσι, η αγωγή που κατέθεσε σήμερα η Coinbase ζητά απλώς από το δικαστήριο να απαιτήσει από την SEC να μοιραστεί την απόφασή της", δήλωσε ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase, Paul Grewal, σε ανάρτηση στο blog.
Από τον Ιανουάριο, η SEC έχει λάβει μέτρα κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης Bittrex & Gemini, του δανειστή κρυπτογράφησης Genesis και πολλών μεμονωμένων παραγόντων που κατηγορούνται για χειραγώγηση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματία κρυπτογράφησης Justin Sun και του ιδρυτή της Terraform Labs, Do Kwon.
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο επίσημο αίτημα της Coinbase κατά της ρυθμιστικής αρχής, λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου προειδοποιήθηκε από την SEC για επικείμενες νομικές ενέργειες.
"Η Coinbase δεν παίρνει ελαφρά τη καρδία καμία δικαστική διαμάχη, ειδικά όταν αφορά μία από τις ρυθμιστικές μας αρχές.
Η ρυθμιστική σαφήνεια έχει καθυστερήσει για τον κλάδο μας", δήλωσε ο Grewal στην ανάρτηση στο blog.
"Ωστόσο, η Coinbase και άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης αντιμετωπίζουν πιθανές ρυθμιστικές ενέργειες επιβολής από την SEC, παρόλο που δεν μας έχουν πει πώς η SEC πιστεύει ότι ο νόμος εφαρμόζεται στην επιχείρησή μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης