Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κατάρρευση Silvergate - Η Binance καθησυχάζει τους επενδυτές, καμία έκθεση

Κατάρρευση Silvergate - Η Binance καθησυχάζει τους επενδυτές, καμία έκθεση
Η Silvergate προσέφερε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες σε πολλά μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης
Σχετικά Άρθρα
Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, η Binance δήλωσε ότι δεν έχει καμία έκθεση στην Silvergate Capital, ευελπιστώντας να ηρεμήσει τους πελάτες της που ταράχτηκαν από την κατάρρευση της τράπεζας την Τετάρτη.
Binance δεν έχει απώλειες περιουσιακών στοιχείων στη Silvergate", έγραψε στο Twitter ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao, λίγο μετά την ανακοίνωση της Silvergate ότι θα τερματίσει τις δραστηριότητές της.
Η Silvergate προσέφερε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες σε πολλά μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης. Είχε υποστεί καταστροφικές απώλειες στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της, όταν η μαζική φυγή από την κρυπτογράφηση ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων μετά την κατάρρευση της FTX έκανε τους πελάτες της Silvergate που ασχολούνταν με την κρυπτογράφηση να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την τράπεζα για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα εξαγοράς από τους δικούς τους πελάτες.
Οι αναλυτές της Cowen σημείωσαν ότι θα είναι δύσκολο για τα υπόλοιπα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης με έδρα τις ΗΠΑ να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Silvergate.
Σύμφωνα με το Reuters, οι μεγάλες τράπεζες πιθανότατα θα αποφύγουν τον ρυθμιστικό κίνδυνο, ενώ οι μικρές μπορεί να αποφύγουν τον κίνδυνο ρευστότητας που κατέστρεψε τη Silvergate.

Νέο πλήγμα στα κρυπτονομίσματα

Η είδηση της απόφασής της να ρευστοποιήσει επέφερε νέο πλήγμα στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, σπρώχνοντας το Bitcoin σε χαμηλό ενός μηνός πριν ανακάμψει ελαφρώς για να βρεθεί στα 21.651 δολάρια, με πτώση 1,3%.
Οι μετοχές των εταιρειών που επικεντρώνονται στην κρυπτογράφηση, όπως η Coinbase, η Riot Platforms και η MicroStrategy, υποχώρησαν επίσης κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Οι πελάτες συνέχισαν επίσης να αποσύρουν τα χρήματά τους από το Binance USD, το εγγενές token που χρησιμοποιείται για την εκκαθάριση μεγάλου μέρους της συναλλακτικής δραστηριότητας στην πλατφόρμα.
Η εκκρεμής κεφαλαιοποίησή της έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε λίγο πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο μήνα και έχει μειωθεί κατά δύο τρίτα από την κατάρρευση της FTX.
Οι δραστηριότητες της Binance στις ΗΠΑ, όπως και πολλές άλλες, είχαν κάνει τράπεζα με την Silvergate στο παρελθόν. Ωστόσο, φάνηκε να έχει μειώσει τη σχέση της με την πάροδο του χρόνου. Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Binance.US είχε μεταφέρει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια από τη Silvergate σε άλλους λογαριασμούς κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2021. Η έκθεση ήταν αξιοσημείωτη για τον ισχυρισμό της ότι η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων είχε υποκινηθεί από τις υπεράκτιες δραστηριότητες της Binance, κάτι που θα υπονόμευε τους επανειλημμένους ισχυρισμούς του Zhao ότι η Binance.US λειτουργεί ανεξάρτητα από την μη ρυθμιζόμενη θυγατρική της.
Το Reuters επικαλέστηκε ένα μήνυμα της Catherine Coley, η οποία ήταν τότε διευθύνουσα σύμβουλος της Binance.US, το οποίο ανέφερε ότι οι μεταφορές είχαν πραγματοποιηθεί εν αγνοία της, χαρακτηρίζοντάς τες "απροσδόκητες" και λέγοντας ότι "κανείς δεν τις ανέφερε".
Επίσης, ανέφερε άτομο που γνωρίζει το θέμα ότι το οικονομικό στέλεχος της Binance, Susan Li, είχε πρόσβαση στον λογαριασμό Silvergate της Binance.US και σημείωσε ότι ένα έγγραφο της Binance.US του 2021 προσδιόριζε την Silvergate ως κανάλι πληρωμών που ελεγχόταν εκείνη την εποχή από την Binance.com.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης