Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Binance: Εντολή από τις ρυθμιστικές αρχές να σταματήσει η έκδοση token

Binance: Εντολή από τις ρυθμιστικές αρχές να σταματήσει η έκδοση token
Το stablecoin Binance USD (BUSD), ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο
Συνεχείς είναι οι ρυθμιστικές ανατροπές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, σε μία δύσκολη περίοδο για τα ψηφιακά νομίσματα.
Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης έδωσε εντολή στην Paxos, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το stablecoin του μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Binance, να σταματήσει την έκδοση του token.
Το stablecoin Binance USD (BUSD), ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, εκδίδεται και εξαργυρώνεται από την Paxos Trust Company με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Αρμόδια ρυθμιστική αρχή είναι το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS).
Το token, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί σταθερή αξία και χρησιμοποιείται ευρέως από τους εμπόρους κρυπτογράφησης στο Binance, υποστηρίζεται από αποθέματα κοινών μετρητών και αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με βάση τον ιστότοπο της Paxos.
Η NYDFS ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι διέταξε την Paxos να σταματήσει την κοπή του BUSD "ως αποτέλεσμα διαφόρων ανεπίλυτων ζητημάτων που σχετίζονται με την εποπτεία της Paxos για τη σχέση της με την Binance μέσω του BUSD που εκδίδει η Paxos".
Η δήλωση της ρυθμιστικής αρχής δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποια ήταν αυτά τα ζητήματα, αναφέρει το Reuters.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao έγραψε σε μια σειρά από tweets νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής σήμαινε ότι "η αγοραία αξία του BUSD θα μειωθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου", προσθέτοντας ότι η Paxos διαβεβαίωσε την Binance ότι τα κεφάλαια καλύπτονταν πλήρως από τα τραπεζικά αποθεματικά της Paxos.
Η BUSD "ανήκει εξ ολοκλήρου στην Paxos και διοικείται από αυτήν", δήλωσε ο Zhao.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης