Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Συσφίγγουν τις σχέσεις τους Ρωσία - Ιράν - Δημιουργούν stablecoin με υποστήριξη από χρυσό, ο ρόλος του Astrakhan

Συσφίγγουν τις σχέσεις τους Ρωσία - Ιράν - Δημιουργούν stablecoin με υποστήριξη από χρυσό, ο ρόλος του Astrakhan
Η Τράπεζα της Ρωσίας - ιστορικά αντίθετη στη χρήση κρυπτογράφησης ως μέθοδο πληρωμής - συμφώνησε να επιτρέψει την κρυπτογράφηση στο εξωτερικό εμπόριο για να μετριάσει τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων
Σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός stablecoin, ψηφιακού νομίσματος που θα υποστηρίζεται από το χρυσό, βρίσκονται η Ρωσία και το Ιράν, προκειμένου να ενισχύσουν τις διασυνοριακές συναλλαγές.
Αντί για τη χρήση νομισμάτων fiat όπως το δολάριο ΗΠΑ, το ρωσικό ρούβλι ή το ιρανικό ριάλ, οι δύο χώρες θα χρησιμοποιούν το stablecoin.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Vedomosti, το Ιράν συνεργάζεται με τη Ρωσία για τη δημιουργία ενός "συμβόλου της περιοχής του Περσικού Κόλπου" που θα χρησιμεύει ως μέθοδος πληρωμής στο εξωτερικό εμπόριο.
Το token προβλέπεται να εκδοθεί με τη μορφή ενός stablecoin που θα υποστηρίζεται από χρυσό, σύμφωνα με τον Alexander Brazhnikov, εκτελεστικό διευθυντή της ρωσικής ένωσης κρυπτοβιομηχανίας και blockchain.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το πιθανό κρυπτονόμισμα θα λειτουργήσει σε μια ειδική οικονομική ζώνη στο Astrakhan, όπου η Ρωσία άρχισε να δέχεται ιρανικά φορτία.

Η αντίθεση της Ρωσίας

Ο Ρώσος βουλευτής Anton Tkachev, μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Πληροφοριών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τόνισε ότι ένα κοινό stablecoin θα είναι δυνατό μόνο όταν η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ρυθμιστεί πλήρως στη Ρωσία.
Μετά από πολλαπλές καθυστερήσεις, η ρωσική Κάτω Βουλή υποσχέθηκε και πάλι να αρχίσει να ρυθμίζει τις συναλλαγές κρυπτογράφησης το 2023.
Το Ιράν και η Ρωσία είναι μεταξύ των χωρών που απαγόρευσαν στους κατοίκους τους να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και stablecoins όπως το Tether (USDT) για πληρωμές.
Ταυτόχρονα, το Ιράν και η Ρωσία εργάζονται ενεργά για την υιοθέτηση της κρυπτογράφησης ως εργαλείο του εξωτερικού εμπορίου.
Τον Αύγουστο του 2022, το Υπουργείο Βιομηχανίας, Μεταλλείων και Εμπορίου του Ιράν ενέκρινε τη χρήση κρυπτονομισμάτων για εισαγωγές στη χώρα εν μέσω των συνεχιζόμενων διεθνών εμπορικών κυρώσεων.
Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν το Ιράν να μετριάσει τις παγκόσμιες εμπορικές κυρώσεις.
Στη συνέχεια, το Ιράν έδωσε την πρώτη του διεθνή εντολή εισαγωγής χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Τράπεζα της Ρωσίας - ιστορικά αντίθετη στη χρήση κρυπτογράφησης ως μέθοδο πληρωμής - συμφώνησε να επιτρέψει την κρυπτογράφηση στο εξωτερικό εμπόριο για να μετριάσει τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων.
Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή δεν διευκρίνισε ποτέ ποια κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοιες συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης