Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βουτηγμένο στα χρέη το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Genesis, ξεπερνούν τα 3 δισ. δολ. οι οφειλές σε πιστωτές

Βουτηγμένο στα χρέη το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Genesis, ξεπερνούν τα 3 δισ. δολ. οι οφειλές σε πιστωτές
Βουτηγμένο στα χρέη το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Genesis
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Genesis οφείλει περισσότερα από 3 δισεκ. δολάρια στους πιστωτές του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Το γεγονός αυτός ώθησε τον ιδιοκτήτη του ομίλου Digital Currency Group, Barry Silbert να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων ώστε να συγκεντρώσει χρήματα.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, το Reuters είχε αποκαλύψει ότι τα χρέη της Genesis ήταν τουλάχιστον 1,8 δισ. δολάρια.
Η Digital Currency Group, ανέλαβε υποχρεώσεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων, που προήλθαν από δάνειο που είχε χορηγήσει η Genesis στο χρεοκοπημένο πλέον hedge fund Three Arrows.
Επιπλέον, η DCG οφείλει στη Genesis άλλα 575 εκατ. δολάρια, τα οποία πρέπει να καταβληθούν τον Μάιο. Η DCG θα οφείλει επίσης 350 εκατ. δολάρια στην επενδυτική εταιρεία Elridge, εφόσον η Genesis χρεοκοπήσει, σύμφωνα με τους Financial Times.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η Genesis απέλυσε το 30% του προσωπικού της σε δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας σε λιγότερο από έξι μήνες.
O δανειοδοτικός βραχίονας της εταιρείας, Genesis Global Capital, πάγωσε τις αναλήψεις κεφαλαίων από πελάτες στις 16 Νοεμβρίου, επικαλούμενος πρωτοφανείς αναταραχές στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης