Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Mazars παγώνει συνεργασίες της με εταιρείες κρυπτονομισμάτων – Ραγδαία πτώση σε Bitcoin, Ethereum

Η Mazars παγώνει συνεργασίες της με εταιρείες κρυπτονομισμάτων – Ραγδαία πτώση σε Bitcoin, Ethereum
Τυγχάνει αρνητικής δημοσιότητας…
Σχετικά Άρθρα
Παγώνει τη συνεργασία της με εταιρείες κρυπτονομισμάτων η εταιρεία παροχής λογιστικών υπηρεσιών Mazars, της Binance συμπεριλαμβανομένης, ήτοι του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στον κόσμο, λέγοντας ότι φοβάται πως τυγχάνει αρνητικής δημοσιότητας…
Μάλιστα, στον απόηχο της εν λόγω εξέλιξης, η αξία του Bitcoin υφίσταται νέες πιέσεις, καθώς υποχωρεί κατά 2,5% και χάνει το στήριγμα των 17.000 δολαρίων.
Απώλειες άνω του 4% εμφανίζουν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ethereum, το XRP και το Litecoin.

Έλεγχος

Υπενθυμίζεται πως η Mazars είχε προσληφθεί από την Binance και άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης για την έκδοση report «proof of reserves», δηλαδή πως μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των πελατών τους, στον απόηχο της κατάρρευσης της FTX.
«Η Mazars έχει δηλώσει ότι θα διακόψει προσωρινά τη συνεργασία της με όλους τους πελάτες της από την αγορά των κρυπτονομισμάτων, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Crypto.com, KuCoin και Binance.
Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με τη Mazars προς το παρόν», ανέφερε η Binance σε δήλωση την Παρασκευή.
Η Mazars είπε ότι «διέκοψε τη δραστηριότητα παροχής αποδεικτικών αναφορών αποθεματικών για οντότητες στον τομέα των κρυπτονομισμάτων λόγω ανησυχιών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι αναφορές γίνονται κατανοητές από το κοινό».
Η προθυμία ελεγκτών όπως η Mazars να υπογράψουν αυτές τις εκθέσεις ήταν ένας βασικός παράγοντας για τον κατευνασμό των νευρικών επενδυτών, καθώς τα ανταλλακτήρια επιδιώκουν να αποτρέψουν σενάρια «bank run» του είδους που βύθισε το FTX.
Βέβαια, οι εν λόγω εκθέσεις έχουν πιο περιορισμένο εύρος από τον —παραδοσιακό έλεγχο των λογαριασμών μιας εταιρείας.
Για να προετοιμάσει μια έκθεση απόδειξης αποθεματικών, ένας ελεγκτής χρησιμοποιεί διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί με την εταιρεία, αλλά δεν εγγυάται εάν αυτές οι διαδικασίες είναι κατάλληλες.
Ο ελεγκτής επίσης δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση ή γνώμη σχετικά με τους αριθμούς στην έκθεση, όπως θα έκανε σε έναν πλήρη οικονομικό έλεγχο.
Η Mazars είπε ότι το proof of reserves «δεν αποτελεί ούτε διαβεβαίωση ούτε γνώμη ελέγχου επί του θέματος.
Αντίθετα, γίνεται αναφορά σε περιορισμένα ευρήματα με βάση τις συμπεφωνημένες διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν για το θέμα σε μια ιστορική χρονική στιγμή».
Η απόφαση της Mazars να σταματήσει τις εργασίες για τις εκθέσεις απόδειξης αποθεματικών δεν οφείλεται σε συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα σε καμία από τις εταιρείες, πρόσθεσε το πρόσωπο που ενημερώθηκε για την απόφασή της.
Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια αποσύρθηκαν από το Binance, σε συνδυασμό με τους φόβους ότι το ανταλλακτήριο θα μπορούσε να γίνει στόχος ερευνών στις ΗΠΑ.
«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η Binance πέρασε ένα stress test που θα πρέπει να δώσει στην κοινότητα εξαιρετική άνεση ότι τα κεφάλαιά της είναι ασφαλή», ανέφερε το ανταλλακτήριο την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».
Η Binance έχει πει ότι κατέχει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, επαρκή κεφάλαια για να ικανοποιήσει τις αναλήψεις.
Ωστόσο, οι γνωστοποιήσεις της εταιρείας δεν περιλαμβάνουν τις υποχρεώσεις της, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εξακρίβωση της οικονομικής κατάστασής της.
Σε πρόσφατη συνέντευξη στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν το ανταλλακτήριο θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει επιστροφή 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την FTX, σε περίπτωση που ζητηθούν κεφάλαια ως αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαδικασίας πτώχευσης.
«Είμαστε οικονομικά καλά», είπε ο Zhao, προσθέτοντας ότι θα αφήσει τέτοια ζητήματα στους δικηγόρους της Binance.
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο στο εξής ανέφερε: «Έχουμε επικοινωνήσει με πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου των Big Four, οι οποίες επί του παρόντος δεν είναι διατεθειμένες να προβούν σε proof of reserve για μια ιδιωτική εταιρεία κρυπτογράφησης και εξακολουθούμε να αναζητούμε μια εταιρεία που θα το κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης