Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πλατφόρμα της Binance «δείχνει» κίνδυνο μόλυνσης στα κρυπτονομίσματα

tags :
Πλατφόρμα της Binance «δείχνει» κίνδυνο μόλυνσης στα κρυπτονομίσματα
Σύμφωνα με την CryptoCompare, ο μέσος όρος ανοιχτού ενδιαφέροντος των τελευταίων επτά ημερών για τα διαρκή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε Bitcoin έχει μειωθεί κατά 40,3% από τις αρχές Νοεμβρίου…
Έντονο άγχος για πρόσθετες επιπτώσεις από τη φετινή κατάρρευση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υποδηλώνει ένας από τους δείκτες του κλίματος των traders στο κορυφαίο στην αγορά ανταλλακτήριο παραγώγων της Binance.
Σύμφωνα με την CryptoCompare, ο μέσος όρος ανοιχτού ενδιαφέροντος των τελευταίων επτά ημερών για τα διαρκή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε Bitcoin έχει μειωθεί κατά 40,3% από τις αρχές Νοεμβρίου.
Ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο συνολικός αριθμός των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που κατέχονται στο τέλος της ημέρας διαπραγμάτευσης.
Τα διαρκή συμβόλαια Bitcoin, τα οποία, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ημερολογιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δεν λήγουν, είναι τα αγαπημένα των κερδοσκόπων, επειδή τους επιτρέπουν να διατηρούν στοιχήματα με μόχλευση.
Σημειώνεται πως η πτώση συμπίπτει με το κύμα αναλήψεων κρυπτονομισμάτων από ανταλλακτήρια όπως αυτά που διαχειρίζεται η Binance.
Ο ιδρυτής της, Changpeng “CZ” Zhao δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εκροές έχουν “σταθεροποιηθεί”, ενώ προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι η ανάκαμψη του κλάδου από την κατάρρευση του αντιπάλου FTX τον Νοέμβριο θα είναι “ανώμαλη”.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος.
«Δεδομένου ότι η Binance είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων, είναι πιθανό ότι το κλείσιμο θέσεων από σημαντικούς θεσμικούς συμμετέχοντες στην αγορά, οι οποίοι πλέον δείχνουν απέχθεια στο ρίσκο, να ενισχυθεί», δήλωσε ο Jacob Joseph, ερευνητής αναλυτής της CryptoCompare.
«Η μείωση του ανοιχτού ενδιαφέροντος υποδηλώνει έλλειψη κερδοσκοπίας, καθώς οι traders αποστρέφονται τον κίνδυνο καθώς περιμένουν περαιτέρω… μόλυνση σε αυτή την αβέβαιη αγορά».
Άλλα χρηματιστήρια παραγώγων «βλέπουν» ανάμεικτα συγκρίσιμα αποτελέσματα, αν και αυτό μπορεί να είναι λοξό λόγω της κυριαρχίας της Binance στον κλάδο.
Ο μέσος όρος επτά ημερών για Bitcoin perpetuals στο Kraken αυξήθηκε 46,5% από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με το CryptoCompare.
Το ανοιχτό ενδιαφέρον στα χρηματιστήρια Bybit και OKX μειώθηκε κατά 19,1% και 21,1%, αντίστοιχα.
Το ανοιχτό ενδιαφέρον του Crypto.com μειώθηκε κατά 83,1% την ίδια περίοδο.
Η Binance κατέχει σχεδόν το 60% της αγοράς παραγώγων κρυπτογράφησης, έχοντας διαπραγματευτεί 1,45 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το CryptoCompare.
Το μερίδιο της Kraken είναι κάτω από 1%, ενώ η OKX και η Bybit έχουν μερίδια αγοράς 14,4% και 11% αντίστοιχα.
«Βλέπουμε ότι το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα perps έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, αλλά σίγουρα έχει μειωθεί αρκετά», δήλωσε ο David Duong, επικεφαλής θεσμικής έρευνας στην Coinbase Global Inc., η οποία κατέχει την εταιρεία παρακολούθησης παραγώγων Skew.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης