Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Standard Chartered: Μην εκπλαγείτε αν δείτε το bitcoin στα 5 χιλ. δολάρια ή -70%

Standard Chartered: Μην εκπλαγείτε αν δείτε το bitcoin στα 5 χιλ. δολάρια ή -70%
Περίπου το 94% των ερωτηθέντων στην έρευνα MLIV Pulse του Bloomberg πιστεύει ότι μετά την πτώχευση της FTX θα ακολουθήσουν και άλλες
Σύμφωνα με την Standard Chartered, οι κερδοσκόποι που πιστεύουν ότι η κρίση των κρυπτονομισμάτων έχει ως επί το πλείστον τελειώσει, κινδυνεύουν να "ξυπνήσουν" άσχημα το 2023.
Μια περαιτέρω πτώση του Bitcoin κατά περίπου 70% στα 5.000 δολάρια το επόμενο έτος συγκαταλέγεται στα σενάρια "έκπληξης" που οι αγορές μπορεί να "υποτιμούν", έγραψε ο επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας της τράπεζας, Eric Robertsen.
Η ζήτηση θα μπορούσε να στραφεί από το Bitcoin ως ψηφιακή εκδοχή του χρυσού στο πραγματικό μέταλλο, ωθώντας το σε ένα ράλι 30%, δήλωσε επίσης ο Robertsen.
Αυτό το πιθανό αποτέλεσμα περιλαμβάνει μια αντιστροφή στις αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς οι οικονομίες αγωνίζονται κόντρα στην ύφεση, υπάρξουν περισσότερες "πτωχεύσεις κρυπτογράφησης και κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία", πρόσθεσε ο Robertsen.
Τόνισε ότι δεν κάνει προβλέψεις, αλλά αντιθέτως υπαινίσσεται σενάρια που είναι ουσιωδώς εκτός της τρέχουσας συναίνεσης της αγοράς.

Τι μέλλει γενέσθαι

Το ερώτημα για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν ήταν αναμφισβήτητα ποτέ πιο δύσκολο να απαντηθεί μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX και του αδελφού οίκου συναλλαγών Alameda Research.
Οι δονήσεις που εξαπλώνονται από την έκρηξη απειλούν να ανατρέψουν περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης και να πλήξουν τις τιμές των tokens.
Για ορισμένους, μεγάλο μέρος των κακών ειδήσεων μπορεί ήδη να αντικατοπτρίζεται σε μια πτώση άνω του 60% στο Bitcoin και σε ένα μετρητή των 100 κορυφαίων token κατά το τελευταίο έτος.
"Η βασική μας υπόθεση είναι ότι οι περισσότερες αναγκαστικές πωλήσεις έχουν τελειώσει, αλλά οι επενδυτές ενδέχεται να μην αποζημιωθούν για τον κίνδυνο αγοράς που προέκυψε άμεσα", έγραψε ο Sean Farrell, επικεφαλής στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat.
Ο Farrell επεσήμανε τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από την Digital Currency Group, μητρική εταιρεία της πτωχευμένης μεσιτείας κρυπτογράφησης Genesis.
Οι πιστωτές της Genesis αναζητούν επιλογές για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την πτώχευση της χρηματιστηριακής εταιρείας.

Προοπτικές για τον χρυσό

Ο Robertsen της Standard Chartered δήλωσε ότι το σενάριο έκπληξη της αγοράς για άνοδο του χρυσού καθώς η κρυπτογράφηση υποχωρεί θα μπορούσε να δει το πολύτιμο μέταλλο να κλιμακώνεται στα 2.250 δολάρια ανά ουγγιά.
"Ο χρυσός θα επωφεληθεί μελλοντικά από τα προβλήματα στην κρυπτογράφηση, με την ξαφνική μείωση της εμπιστοσύνης στο οικοσύστημα της κρυπτογράφησης", δήλωσε ο Nicholas Frappell, της ABC Refinery.
Ο τομέας της κρυπτογράφησης συνεχίζει να υποχωρεί.
Για παράδειγμα, το ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Bybit σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά 30%, το τελευταίο από ένα σωρό απολύσεις που πλήττουν τον κλάδο.
Περισσότερος πόνος μπορεί να είναι μπροστά μας: περίπου το 94% των ερωτηθέντων στην έρευνα MLIV Pulse του Bloomberg πιστεύει ότι μετά την πτώχευση της FTX θα ακολουθήσουν και άλλες, καθώς τα χρόνια της εύκολης πίστωσης δίνουν τη θέση τους σε ένα πιο σκληρό επιχειρηματικό περιβάλλον και περιβάλλον αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης