Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο ιδρυτής της FTX για την πτώχευση: Ήταν λάθος τελικά...

Ο ιδρυτής της FTX για την πτώχευση: Ήταν λάθος τελικά...
Η υπό κατάρρευση εταιρεία, η οποία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα, διόρισε πέντε νέους ανεξάρτητους διευθυντές σε καθεμία από τις κύριες συνδεδεμένες εταιρείες της
Σχετικά Άρθρα
Ο ιδρυτής του καταρρεύσαντος ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX, Sam Bankman-Fried, δήλωσε ότι μετάνιωσε για την απόφασή του να καταθέσει αίτηση πτώχευσης και, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε από το Vox, επέκρινε τις ρυθμιστικές αρχές.
Ωστόσο, ο Bankman-Fried δήλωσε αργότερα στο Twitter ότι η συνέντευξη, μια ανταλλαγή μηνυμάτων στην ίδια πλατφόρμα, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί.

Σε άλλα χέρια η διαχείριση της πτώχευσης

Η υπό κατάρρευση εταιρεία, η οποία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα, διόρισε πέντε νέους ανεξάρτητους διευθυντές σε καθεμία από τις κύριες συνδεδεμένες εταιρείες της, συμπεριλαμβανομένης της Alameda research.
Οι πέντε νέοι διευθυντές και ο νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος John J. Ray εργάζονται για την διαχειριση της διαδικασίας πτώχευσης.
Στη συνέντευξη, ο Bankman-Fried δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη διαδικασία πτώχευσης της FTX κατά το κεφάλαιο 11 "προσπαθούν να τα κάψουν όλα από ντροπή" και ότι είχε δύο εβδομάδες στη διάθεσή του για να συγκεντρώσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια και να σώσει την εταιρεία.
"Αυτό είναι ουσιαστικά το μόνο που έχει σημασία (η συγκέντρωση των χρημάτων) για το υπόλοιπο της ζωής μου", είπε.
Το μεγαλύτερο λάθος mου ήταν "το κεφάλαιο 11.
Αν δεν το είχα κάνει αυτό, οι αναλήψεις θα άνοιγαν σε ένα μήνα με τους πελάτες να είναι πλήρως ικανοποιημένοι", ανέφερε.
Οι ρυθμιστικές αρχές κάνουν τα πάντα χειρότερα, πρόσθεσε.
"Δεν προστατεύουν καθόλου τους πελάτες", είπε.

Persona non grata ο Bankman-Fried

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στο Twitter, ο Ray δήλωσε ότι ο Bankman-Fried δεν είχε κανένα ρόλο στην FTX, την FTX US ή την Alameda Research και δεν μίλησε εκ μέρους τους.
Η FTX δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με δεκάδες παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης από το Vox, ο Bankman-Fried δήλωσε ότι ορισμένα από όσα είχε πει ήταν "απερίσκεπτα ή υπερβολικά έντονα" και ότι ξεσπούσε για κάτι που δεν επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί.
"Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι ρυθμιστής.
Έχουν μια δύσκολη δουλειά: να ρυθμίζουν ολόκληρους κλάδους που αναπτύσσονται ταχύτερα από ό,τι τους επιτρέπει η εντολή τους", έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων με τον δημοσιογράφο του Vox "δεν είχε σκοπό να δημοσιοποιηθεί".
Εκπρόσωπος της Vox δήλωσε ότι όλες οι επικοινωνίες με τους δημοσιογράφους της Vox ήταν καταγεγραμμένες, εκτός εάν το θέμα και ο δημοσιογράφος είχαν συμφωνήσει διαφορετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης