Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Citadel: Η κρυπτογράφηση πλήγωσε τους 20αρηδες και τους 40αρηδες - Τους μελλοντικούς επενδυτές των αγορών

Citadel: Η κρυπτογράφηση πλήγωσε τους 20αρηδες και τους 40αρηδες - Τους μελλοντικούς επενδυτές των αγορών
Οι άνθρωποι θα χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη σε όλες τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Η κατάρρευση της FTX είναι πιθανό να επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές, πολλοί από τους οποίους είναι Gen Zers.
Και ο Ken Griffin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Citadel, δηλώνει ότι ανησυχεί ότι οι αλυσιδωτές επιπτώσεις θα μπορούσαν να απομακρύνουν τις γενιές από τις επενδύσεις για κάποιο χρονικό διάστημα.
"Το FTX είναι μία από αυτές τις απόλυτες παρωδίες στην ιστορία των χρηματοπιστωτικών αγορών", δήλωσε ο Griffin στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.
"Οι άνθρωποι θα χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη σε όλες τις χρηματοπιστωτικές αγορές".
Αυτή η χαμένη εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσε να θέσει μια γενιά σε κίνδυνο να μην έχει αρκετά χρήματα στην άκρη για τη συνταξιοδότησή της - και θα μπορούσε, κατά πάσα πιθανότητα, να επηρεάσει την ανάκαμψη από τις πρόσφατες πτώσεις της αγοράς, ανέφερε.

Στο επίκεντρο η γενιά των 30αρηδων

Επειδή κάηκαν από τις μεγάλες επενδύσεις στην κρυπτογράφηση, θεωρούσε ο Griffin, οι νεότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις παραδοσιακές επενδύσεις όπως οι μετοχές, τα ομόλογα και το χρέος.
Και αυτός ο δισταγμός είναι το σημείο όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το πρόβλημα.
"Το συμπέρασμα είναι ότι οι Αμερικανοί επενδυτές έχουν πραγματικά πληγωθεί με την πτώση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς και της κρυπτογράφησης τα τελευταία δύο χρόνια", είπε.
"Θέλω να πω, αυτό πραγματικά πλήττει ολόκληρη την ουσία του πυρήνα του τι σημαίνει προστασία των επενδυτών".
Ο Griffin καταφέρθηκε επίσης εναντίον των κυβερνητικών ρυθμιστικών αρχών για τον "πόλεμο" τους στις αγορές κρυπτογράφησης.
Είτε πρόκειται για συνεχείς επενδύσεις στο Bitcoin και σε άλλα μεγάλα κρυπτογραφικά προϊόντα είτε σε πιο παραδοσιακά οχήματα, ο Griffin δήλωσε ότι το κλειδί σε αυτό το σημείο είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
"Η εμπιστοσύνη μιας γενιάς στις χρηματοπιστωτικές αγορές έχει κλονιστεί", είπε.
"Αυτό είναι πραγματικά τρομερό, διότι οι εικοσάρηδες και οι σαραντάρηδες που ασχολούνται τόσο πολύ με την κρυπτογράφηση, πρέπει να αποταμιεύσουν για τη συνταξιοδότησή τους και αν δεν πιστεύουν ή δεν εμπιστεύονται τις χρηματοπιστωτικές αγορές, αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα...
Πρέπει να έχουν μετοχές...
Πρέπει να συμμετέχουν στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά μας", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης