Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κραχ στα κρυπτονομίσματα - Προς πτώχευση η FTX, έλλειμμα 8 δισ. δολ. - CEO: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές

Κραχ στα κρυπτονομίσματα - Προς πτώχευση η FTX, έλλειμμα 8 δισ. δολ. - CEO: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές
Ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, δήλωσε στους υπαλλήλους ότι διερευνά όλες τις επιλογές για την εταιρεία
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σε αδιέξοδο βρίσκεται η FTX μετά την κατάρρευση του deal με την Binance και εν μέσω κραχ στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, δήλωσε στους υπαλλήλους ότι διερευνά όλες τις επιλογές για την εταιρεία του μετά την κατάρρευση της συμφωνίας με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance την Τετάρτη.
Ο Bankman-Fried ενημέρωσε τους επενδυτές ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι αντιμέτωπο με έλλειμμα έως και 8 δισ. δολ.
Oι επενδυτές αποσύρθηκαν από τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων.
Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει συρρικνωθεί κατά περίπου τα δύο τρίτα.
Σήμερα συνεχίζεται η πτώση για το bitcoin μετά την κατάρρευση της Τετάρτης, με το μεγαλύτερη ψηφιακό νόμισμα να υποχωρεί 5% στα 16.549 δολ. ενώ το ethereum ανακάμπτει 1% στα 1.187 δολ.
"Ως αποτέλεσμα της εταιρικής δέουσας επιμέλειας, καθώς και των τελευταίων ειδησεογραφικών αναφορών σχετικά με τα κεφάλαια των πελατών και τις υποτιθέμενες έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών, αποφασίσαμε ότι δεν θα επιδιώξουμε την πιθανή εξαγορά της FTX.com", ανέφερε η Binance σε δήλωσή της την Τετάρτη.
"Εργάζομαι, όσο πιο γρήγορα μπορώ, για τα επόμενα βήματα εδώ.
Μακάρι να μπορούσα να σας δώσω σε όλους σας περισσότερη σαφήνεια από ό,τι μπορώ", δήλωσε ο Bankman-Fried, ο οποίος κατάγεται από την Καλιφόρνια αλλά ζει στις Μπαχάμες, όπου εδρεύει η FTX, σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους της FTX, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Σε αδιέξοδο ο CEO της FTX

Ο Bankman-Fried, ο πλούτος του οποίου υπολογιζόταν σε 17 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το Forbes, είχε βγάλει δισεκατομμύρια από την arbitraging των τιμών των κρυπτονομισμάτων στην Ασία, αρχής γενομένης από το 2017, πριν ηγηθεί της FTX.
Ο Bankman-Fried ανέφερε στο μήνυμα του προσωπικού ότι οι στόχοι του ήταν να προστατεύσει τους πελάτες και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο προσωπικό και τους επενδυτές.
"Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι' αυτούς (τους στόχους), όσο καλύτερα μπορώ, όσο είναι σωστό για μένα. Διερευνώ όλες τις επιλογές".
Ο Bankman-Fried δήλωσε επίσης στους υπαλλήλους ότι η Binance δεν είχε εκφράσει προηγουμένως επιφυλάξεις σχετικά με τη συμφωνία.
"Λυπάμαι βαθύτατα που φτάσαμε σε αυτό το σημείο και για τον ρόλο μου σε αυτό", έγραψε. "Αυτό αφορά εμένα, και μόνο εμένα, και είναι χάλια, και λυπάμαι, όχι ότι αυτό το κάνει καλύτερο".
Σε ένα μεταγενέστερο μήνυμα προς το προσωπικό, το οποίο είδε το Reuters και στάλθηκε γύρω στις 18:00 ώρα Ανατολικής Ευρώπης (23:00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη), ο Bankman-Fried είπε: "Θα δημοσιεύσω πολλές περισσότερα updates απόψε, το υπόσχομαι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης