Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bόμβα! H Βinance εγκαταλείπει τη συμφωνία εξαγοράς της FTX – Αντιμέτωπος με την πτώχευση ο Bankman - Fried

tags :
Bόμβα! H Βinance εγκαταλείπει τη συμφωνία εξαγοράς της FTX – Αντιμέτωπος με την πτώχευση ο Bankman - Fried
Τίτλοι τέλους στο deal Binance - FTX...
Σχετικά Άρθρα
Εγκαταλείπει τα σχέδια εξαγοράς της FTX η Binance, αφού έπειτα από το due diligence που πραγματοποίησε διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση και κεφαλαιακό χάσμα σε σχέση με τις υποχρεώσεις της FTX προς τους πελάτες της.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «ως αποτέλεσμα της εταιρικής δέουσας επιμέλειας, καθώς και των τελευταίων δελτίων ειδήσεων σχετικά με κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών και έρευνες ειδησεογραφικών πρακτορείων των ΗΠΑ, αποφασίσαμε ότι δεν θα επιδιώξουμε την εξαγορά της FTX.com.
Στην αρχή, η ελπίδα μας ήταν να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX για την παροχή ρευστότητας, αλλά τα ζητήματα είναι πέρα από τον έλεγχό μας ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε.
Κάθε φορά που ένας σημαντικός παράγοντας σε έναν κλάδο αποτυγχάνει, οι μικρομέτοχοι υποφέρουν.
Έχουμε δει τα τελευταία αρκετά χρόνια ότι το οικοσύστημα γίνεται πιο ανθεκτικό και πιστεύουμε με τον καιρό ότι τα ακραία φαινόμενα ανθρώπων που κάνουν κατάχρηση κεφαλαίων χρηστών θα εξαλειφθούν από την ελεύθερη αγορά.
Καθώς αναπτύσσονται τα ρυθμιστικά πλαίσια και καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται προς μεγαλύτερη αποκέντρωση, το οικοσύστημα θα δυναμώνει».

Έγινε προφανές σε λίγες ώρες ότι η διάσωση του FTX θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την Binance.
Τα στελέχη της βρέθηκαν να κοιτούν επίμονα μια οικονομική μαύρη τρύπα -ένα χάσμα μεταξύ υποχρεώσεων και περιουσιακών στοιχείων στην FTX που είναι πιθανώς πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.
Επιπλέον, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κυκλώνουν το FTX, διερευνώντας εάν η εταιρεία χειριζόταν σωστά τα κεφάλαια των πελατών, καθώς και τη σχέση της με άλλα τμήματα της αυτοκρατορίας του Bankman-Fried, συμπεριλαμβανομένου του οίκου συναλλαγών Alameda Research, ανέφερε το Bloomberg News.
Ο ίδιος ο Zhao παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε «master plan» για να αναλάβει την FTX.

Sam Bankman-Fried: Μεγιστάνας των crypto έχασε 15 δισ. δολ., το 94% της περιουσίας του, σε μια νύχτα

O διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος είχε περιουσία 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είδε την περιουσία του να καταστρέφεται κατά 94%, σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια την Τρίτη.
Σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη κατάρρευση του πλούτου που έχει βιώσει ποτέ ένας δισεκατομμυριούχος μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ξαφνικές απώλειες αυτού του μεγέθους είναι κοινές μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, αλλά ποτέ ένας δισεκατομμυριούχος δεν έχασε ένα τόσο τεράστιο ποσοστό της περιουσίας του μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με το Insider.
Ο ιδρυτής της Meta Mark Zuckerberg έχασε 29 δισεκατομμύρια δολάρια στις 3 Φεβρουαρίου, αλλά η καθαρή του περιουσία εξακολουθούσε να υπολογίζεται στα 84,3 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την ημέρα.
Τον Νοέμβριο του 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχασε 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο ημέρες όταν ρώτησε τους χρήστες του Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην αυτοκινητοβιομηχανία του — αλλά παρέμεινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Ομοίως, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, διατήρησε τη θέση του ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2019, παρά το γεγονός ότι είδε την περιουσία του να πέφτει κατά 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νύχτα, όταν εγκατέλειψε το 25% της μετοχής του στην Amazon για να διευθετήσει το διαζύγιό του με την πρώην σύζυγό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης