Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αρμαγεδδών στα κρυπτονομίσματα, σε χαμηλό 2 ετών το Βitcoin μετά το deal Binance - FTX - Ποιοι είναι λόγοι της πτώσης

Αρμαγεδδών στα κρυπτονομίσματα, σε χαμηλό 2 ετών το Βitcoin μετά το deal Binance - FTX - Ποιοι είναι λόγοι της πτώσης
Κατάρρευσις…

Καταρρέουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, με τους επενδυτές να εκφράζουν πολλές επιφυλάξεις για τη φερεγγυότητα του ανταλλακτηρίου FTX…παρά το mega deal με την Binance, που αναμένεται να αναμορφώσει συνολικά την αγορά των κρυπτονομισμάτων, ύψους άνω του 1 τρισ. δολαρίων.
Όπως φαίνεται λοιπόν, η πιθανή μετάδοση από τη διαμάχη FTX και Alameda επηρεάζει ολόκληρη την αγορά
Νωρίτερα, το bitcoin έχανε 11,5% στα 18.291 δολάρια, φτάνοντας πρόσκαιρα και τα 17.300 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο του από τον Νοέμβριο του 2020.
Ισχυρές απώλειες σημείωνε και το Εther (-17%), που έφτασε να πέφτει έως και τα επίπεδα των 1.228,89 δολαρίων.
Επίσης, το FTT υποχωρούσε κάτω από το όριο των $7, σημειώνοντας απώλειες 70%.
Η τιμή Solana βρίσκεται επίσης υπό πίεση, αντιμετωπίζοντας πτώση 18%, καθώς τυγχάνει διαπραγμάτευσης κάτω από τα $25.
Μετά την είδηση για το deal της Binance με την FTX, το BNB φαινόταν ότι θα ήταν ο νικητής της ημέρας, αλλά το κακό κλίμα το έσπρωξε καθοδικά (-2,6%), στα 316 δολ.
Η ανησυχία σχετικά με τον ισολογισμό του FTX προκάλεσε απότομη στροφή της αγοράς προς τα κάτω.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ανταλλακτήριο προφανώς προσπαθούσε να συγκεντρώσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το κενό χρηματοδότησης, θέτοντας τη συμφωνία με την Binance σε κίνδυνο.
1_550.JPG
Ο φόβος για bank run τρόμαξε την αγορά

Οι αναλυτές κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ της FTX με την κατάρρευση του LUNA.
Επίσης, ζήτημα υπάρχει και με την επίμονη απειλή της ρύθμισης…
Η έλλειψη σαφήνειας σε αυτό το θέμα επιβαρύνει την ανάπτυξη και την καινοτομία, και πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων δεν μπορεί να συμβεί έως ότου θεσπιστεί ένα καθολικά συμφωνημένο και κατανοητό σύνολο κανονισμών.
Επισημαίνεται πως τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κινδύνου επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το συναίσθημα των επενδυτών και αυτή η τάση επεκτείνεται στο Bitcoin και στα altcoins.
Μέχρι σήμερα, η απειλή των μη φιλικών κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα ή, στη χειρότερη περίπτωση, μιας οριστικής απαγόρευσης συνεχίζει να επηρεάζει τις τιμές σε σχεδόν μηνιαία βάση.
Μετά την κατάρρευση της FTX, οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να αρχίσουν να εντείνουν τις πιέσεις για την επιβολή αυστηρών ρυθμιστικών μέτρων, όπως στη Γερμανία, η οποία εξετάζει τις επιχειρηματικές πρακτικές της Coinbase.

Απάτες και σχήματα Ponzis προκάλεσαν ρευστοποιήσεις

Οι απάτες, τα σχήματα Ponzi και η έντονη αστάθεια της αγοράς έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση των τιμών των κρυπτονομισμάτων καθ' όλη τη διάρκεια του 2022.
Τα κακά νέα και τα γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο τη ρευστότητα τείνουν να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα λόγω της έλλειψης κανονισμών ενώ παράλληλα η αγορά είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με τις αγορές μετοχών.
Η κατάρρευση του LUNA και της Celsius, καθώς και η πτώχευση της Three Arrows Capital (3AC), επέφερε διαδοχικά χτυπήματα.
Το Bitcoin είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς στον τομέα και ιστορικά τα altcoins τείνουν να ακολουθούν οποιαδήποτε κατεύθυνση πηγαίνει η τιμή του BTC.
Όταν το οικοσύστημα Terra και το LUNA κατέρρευσαν, η τιμή του Bitcoin «διόρθωσε» λόγω των πολλαπλών ρευστοποιήσεων και το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε.
Το ίδιο συνέβη όταν κατέρρευσαν οι Voyager, 3AC και Celsius, διαγράφοντας δεκάδες δισεκατομμύρια .

Τι να περιμένουμε για το υπόλοιπο του 2022 έως το 2023

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την πτώση των τιμών στην αγορά προκαλούνται από την κεφαλαιακή την κρίση στην FTX, σε συνδυασμό με τους φόβους των επενδυτών από προηγούμενες πτωχεύσεις.
Εν τω μεταξύ, η όρεξη για ρίσκο είναι πιθανό να παραμείνει… σιωπηλή.
Οι traders μάλλον θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να περιμένουν τον πληθωρισμό να μειωθεί και, επιτέλους, να υπάρξει ρύθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης