Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μega deal στα κρυπτονομίσματα - H Binance εξαγοράζει το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο FTX και το διασώζει

tags :
Μega deal στα κρυπτονομίσματα - H Binance εξαγοράζει το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο FTX και το διασώζει
Ο CEO του Binance, Zhao, ανέφερε σε tweet του σήμερα, Τρίτη, ότι το FTX βρέθηκε αντιμέτωπο με «σημαντική απώλειες ρευστότητας» και «ζήτησε τη βοήθειά μας».

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Binance, αναμένεται να εξαγοράσει το ανταγωνιστικό FTX - μία εξέλιξη που δείχνει να απορροφά τους κραδασμούς στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, τα οποία διολισθαίνουν.
Ειδικότερα, ο CEO του Binance, Zhao, ανέφερε σε tweet του σήμερα, Τρίτη, ότι το FTX βρέθηκε αντιμέτωπο με «σημαντική απώλειες ρευστότητας» και «ζήτησε τη βοήθειά μας».
Ως εκ τούτου και όπως αναφέρει προκειμένου να προστατευθούν οι χρήστες, το Binance υπέγραψε μη δεσμευτική δήλωση προθέσεων (non-binding LOI) για την πλήρη εξαγορά του FTX.com και να βοηθήσει έτσι στα προβλήματα ρευστότητας.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο ιδιοκτήτης του FTX, Bankman-Fried, σε δική του ανάρτηση στο twitter.
«Καταλήξαμε σε συμφωνία για μια στρατηγική συναλλαγή με την Binance», ανέφερε ο Bankman-Fried σε tweet την Τρίτη, προσθέτοντας: «Η CZ έχει κάνει, και θα συνεχίσει να κάνει, μια απίστευτη δουλειά στη διαμόρφωση του παγκόσμιου οικοσυστήματος κρυπτογράφησης και δημιουργώντας έναν πιο ελεύθερο οικονομικό κόσμο».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια δύσκολη περίοδο για το FTX, του οποίου το token FTT κατρακύλησε 30% την Τρίτη.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Binance είπε ότι σκόπευε να ξεφορτωθεί τα αποθέματά της από το token, προκαλώντας κύμα ανησυχίας για την οικονομική υγεία της FTX.

«Βουτιά» στα crypto, το bitcoin στο -13%

Βαριές απώλειες σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα, με το token του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX να καταρρέει κατά 15%, καθώς οι επενδυτές τρομάζουν από τις συζητήσεις για πιέσεις στα οικονομικά μεγέθη του FTX.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε κατά 13% στα 18.000 δολάρια και είχε τη χειρότερη ημέρα του εδώ και περίπου δύο μήνες.
Το Ether, το αμέσως μεγαλύτερο, υποχώρησε κατά 20%, στις 1.285 δολ.
Το FTX δέχθηκε πιέσεις αφού ο επικεφαλής του αντίπαλου ανταλλακτηρίου Binance δήλωσε την Κυριακή ότι η εταιρεία του θα ρευστοποιήσει τις συμμετοχές της στο κουπόνι FTX λόγω απροσδιόριστων "πρόσφατων αποκαλύψεων".
Ο ιδρυτής του FTX Sam Bankman-Fried δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο ήταν "μια χαρά" και ότι οι ανησυχίες ήταν "ψευδείς φήμες".
Με την πραγματικότητα να τον διαψεύδει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης