Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Θαυμαστής των ... crypto o Rishi Sunak - Γιατί η αγορά ελπίζει σε κέρδη

Θαυμαστής των ... crypto o Rishi Sunak - Γιατί η αγορά ελπίζει σε κέρδη
Παγκόσμιο hub κρυπτονομισμάτων η Βρετανία;
Σχετικά Άρθρα
Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων και οι επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου τρέφουν μεγάλες ελπίδες ότι ο νέος πρωθυπουργός Rishi Sunak θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον κλάδο της κρυπτογράφησης.
Σύμφωνα με το CNBC, o νέος ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Boris Johnson, αντιμετωπίζει μια δύσκολη λίστα, η οποία περιλαμβάνει την αναίρεση του οικονομικού χάους που προκάλεσε η προκάτοχός του Liz Truss.
Η κρυπτογράφηση δεν είναι ακριβώς ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων του, αλλά οι γνώστες του κλάδου λένε ότι υπάρχει λόγος να αισιοδοξούμε.
«Το αίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των επιχειρηματιών είναι αυτή της ανακούφισης»,  δήλωσε ο Christian Faes, συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης ψηφιακού δανεισμού LendInvest.
«Υπάρχει η αίσθηση ότι επιτέλους έχουμε κάποιον λογικό στον αριθμό 10, αφού η αλαζονεία και η ανικανότητα της Liz Truss και του [πρώην υπουργού Οικονομικών] Kwasi Kwarteng παραλίγο να συντρίψουν την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Rishi βλέπει την ευκαιρία και τις δυνατότητες που έχει η κρυπτογράφηση και θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ηγέτης σε αυτήν", πρόσθεσε ο Faes, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του δικτύου Fintech Founders.
Ο Sunak, πρώην αναλυτής της Goldman Sachs, έχει εκφράσει πολλές φορές θετική στάση απέναντι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Παγκόσμιος κόμβος η Βρετανία

Ως υπουργός αρμόδιος για τα οικονομικά της Βρετανίας, περιέγραψε τον Απρίλιο ένα μεγάλο σχέδιο για να γίνει η χώρα παγκόσμιος κόμβος κρυπτογράφησης.
Αυτό περιελάμβανε την υπαγωγή των stablecoins στις ρυθμιστικές παραμέτρους και το να πείσει το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, τον επίσημο κατασκευαστή νομισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, να λανσάρει ένα nonfungible token.
Σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Index Ventures τον Ιούνιο, ο Sunak δήλωσε ότι είναι "αποφασισμένος" να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο "τη δικαιοδοσία επιλογής για την τεχνολογία κρυπτογράφησης και blockchain".
Αλλά μετά από εβδομάδες πολιτικής αστάθειας, οι εταιρείες crypto και οι επενδυτές αναρωτιούνται τι θα κάνει για να δώσει ώθηση στην αγορά, η οποία προσπαθεί να γιατρέψει τυις πληγές της.
Πριν από τον διορισμό του Sunak ως πρωθυπουργού, η εμπιστοσύνη στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην παγκόσμια αγορά κρυπτογράφησης είχε αποδυναμωθεί.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 300 Βρετανούς ιδρυτές fintech, μόνο το 9% πιστεύει ότι η χώρα κατέχει ηγετική θέση στην κρυπτογράφηση.
Σχεδόν το 20% των ιδρυτών πίστευε ότι η ρυθμιστική αρχή "έδινε ενεργά σήματα" ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσει μια εταιρεία κρυπτογράφησης, σύμφωνα με την έρευνα της Fintech Founders.
Η Financial Conduct Authority έχει επικριθεί για την καθυστέρηση στην έγκριση αδειών για εταιρείες κρυπτογράφησης, ένα ζήτημα που έχει οδηγήσει αρκετές εταιρείες να κλείσουν και να εγκατασταθούν αλλού στην Ευρώπη.
Η εφαρμογή Fintech Revolut έλαβε μόλις πρόσφατα άδεια για την κρυπτογραφική της οντότητα μετά από πολλές παρατάσεις της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των εγκρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης