Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βουτιά για το Bitcoin: Έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2020

Βουτιά για το Bitcoin: Έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2020
Το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων υπήρξε επιζήμιο για τα περιουσιακά στοιχεία ρίσκου όπως τα κρυπτονομίσματα, συμβάλλοντας σε μια διολίσθηση του Bitcoin κατά περίπου 70% από το ιστορικό υψηλό του τον Νοέμβριο
Σχετικά Άρθρα

Βουτιά κάτω από τα 20.000 δολάρια κατέγραψε το Bitcoin για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2020, γεγονός που μεταφράζεται σε υποχώρηση που αγγίζει το 6% στα 19.377,08 δολάρια, λίγο πριν τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ενώ τώρα διαπραγματεύεται στα 19.190,40 δολάρια.
"Οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση αμβλύνουν την όρεξη για περιουσιακά στοιχεία ρίσκου και αυτό κάνει τους traders κρυπτονομισμάτων να παραμένουν επιφυλακτικοί για την αγορά Bitcoin σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα", δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμα στις 16 Ιουνίου.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το βασικό της επιτόκιο στις 15 Ιουνίου κατά τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας -η μεγαλύτερη αύξηση από το 1994- και οι κεντρικοί τραπεζίτες σηματοδότησαν ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν επιθετικά το επιτόκιο φέτος στον αγώνα για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Επιζήμιο περιβάλλον

Το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων υπήρξε επιζήμιο για τα περιουσιακά στοιχεία ρίσκου όπως τα κρυπτονομίσματα, συμβάλλοντας σε μια διολίσθηση του Bitcoin κατά περίπου 70% από το ιστορικό υψηλό του τον Νοέμβριο.
Η αγορά κρυπτονομισμάτων που άρχισε να διολισθαίνει στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ την κάθοδο επέκτειναν η κατάρρευση του blockchain Terra τον περασμένο μήνα και την πρόσφατη απόφαση του δανειστή κρυπτονομισμάτων Celsius να σταματήσει τις αναλήψεις.
Ενισχύοντας το κλίμα, το hedge fund κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital υπέστη μεγάλες απώλειες και δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων ή διάσωσης.

Νέα βάση για το Bitcoin 

Το Bitcoin μπορεί "να χτίσει μια βάση γύρω από τα 20.000 δολάρια, όπως έκανε περίπου στα 5.000 δολάρια το 2018-19 και στα 300 δολάρια το 2014-15", ανέφερε σε σημείωμά του στις 15 Ιουνίου ο Mike McGlone, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.
Η αγορά κρυπτογράφησης βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά από τις υψηλές τιμές στα τέλη του 2021, όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν κοντά στα 69.000 δολάρια.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων είναι περίπου 900 δισ. δολάρια, από 3 τρισ. δολάρια τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την CoinGecko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης