Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κάτω από τα 24.000 δολ. το Bitcoin - Sell off στα crypto, χάθηκαν 200 δισ. σε ένα ΣΚ

Κάτω από τα 24.000 δολ. το Bitcoin - Sell off στα crypto, χάθηκαν 200 δισ. σε ένα ΣΚ
Οι αναλυτές αναμένουν ακόμα χαμηλότερες τιμές στο Bitcoin
Σχετικά Άρθρα
Κάτω από τα 24.000 δολ. υποχώρησε η τιμή του Bitcoin τη Δευτέρα, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς οι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα εν μέσω ενός ευρύτερου sell off σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.
Εν τω μεταξύ, μια εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Celsius έχει σταματήσει τις αναλήψεις για τους πελάτες της, πυροδοτώντας φόβους μετάδοσης στην ευρύτερη αγορά.
Το Σαββατοκύριακο και μέχρι το πρωί της Δευτέρας (13/6/2022), περισσότερα από 150 δισ. δολάρια είχαν εξαφανιστεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Πληθωρισμός και επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων

Οι μακροοικονομικοί παράγοντες συμβάλλουν στην πτωτική τάση στις αγορές κρυπτονομισμάτων, με τον πληθωρισμό να παραμένει στα ύψη και τη Fed να αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα για να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές.
«Από τον Νοέμβριο του 2021, το κλίμα έχει αλλάξει δραστικά λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και της διαχείρισης του πληθωρισμού. Εξετάζουμε επίσης δυνητικά μια ύφεση, δεδομένου ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει επιτέλους την πλευρά της ζήτησης για να διαχειριστεί τον πληθωρισμό», δήλωσε στο CNBC ο Viyay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης και διεθνούς στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Luno.
«Όλα αυτά δείχνουν ότι η αγορά δεν έχει πιάσει τελείως πάτο και αν η Fed δεν μπορέσει να πάρει μια ανάσα, πιθανότατα δεν θα δούμε την ανοδική πορεία να επιστρέφει» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Ayyar σημείωσε ότι σε προηγούμενες bear αγορές, το bitcoin είχε πέσει περίπου 80% από το τελευταίο υψηλό ρεκόρ. Επί του παρόντος, έχει υποχωρήσει περίπου 63% από το τελευταίο υψηλό όλων των εποχών που έφτασε τον Νοέμβριο.
«Θα μπορούσαμε να δούμε πολύ χαμηλότερες τιμές bitcoin τους επόμενους ή δύο μήνες», είπε ο Ayyar.

Χάθηκαν 200 δισ. δολ. από την αγορά των κρυπτονομισμάτων, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν εξαφανιστεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων.
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κάτω από το 1 τρισ. δολ. τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.
Οι μακροοικονομικοί παράγοντες συμβάλλουν στην πτωτική τάση στις αγορές κρυπτονομισμάτων, με τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό να διατηρείται και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα για να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης