Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βουτιά 70% σε επτά μήνες για το bitcoin - Κάτω από το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων

Βουτιά 70% σε επτά μήνες για το bitcoin - Κάτω από το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων
"Τα πάντα φλέγονται αυτή τη στιγμή, είτε πρόκειται για μετοχές, είτε για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης"
Σχετικά Άρθρα
Δίχως τέλος είναι το sell off στα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να πέφτει σήμερα για λίγο ακόμη και κάτω από τα 21.000 δολάρια, προτού ανακάμψει ελαφρά, στα 21.800 δολάρια.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε σχεδόν 14% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το ethereum υποχώρησε περισσότερο από 12%, σύμφωνα με στοιχεία της Coinbase.
«Τα πάντα φλέγονται αυτή τη στιγμή, είτε πρόκειται για μετοχές, είτε για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είτε οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Nirmal Ranga, επικεφαλής συναλλαγών και τεχνικής ανάλυσης στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ZebPay.
«Αυτό που βλέπετε στην αγορά είναι… φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία.
Τεχνικά, οι αγορές φαίνονται υπερπουλημένες και πρέπει να υπάρξει κάποιο κατώτατο όριο στο bitcoin στο προσεχές μέλλον», είπε.

Προβλήματα στις πλατφόρμες

Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ενέτειναν το sell off καθώς οι πλατφόρμες συναλλαγών, όπως η Celsius και η Binance, σταμάτησαν τις αναλήψεις και ορισμένες εταιρείες έκοψαν θέσεις εργασίας.
Η Celsius είπε ότι οι αναλήψεις, οι ανταλλαγές και οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών θα σταματήσουν λόγω των «ακραίων συνθηκών της αγοράς» και ότι η κίνηση είχε σκοπό να «σταθεροποιήσει τη ρευστότητα και τις λειτουργίες».
«Αναλαμβάνουμε αυτήν τη δράση σήμερα για να βρίσκεται η Celsius σε καλύτερη θέση και να τηρήσει, με την πάροδο του χρόνου, τις υποχρεώσεις της», ανέφερε η εταιρεία σε ένα σημείωμα.
Εν τω μεταξύ, η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, διέκοψε τις αναλήψεις bitcoin για περισσότερες από τρεις ώρες «εξαιτίας μιας κολλημένης συναλλαγής που προκάλεσε εκκρεμότητα».

Κάτω από το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση στα κρυπτονομίσματα

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς για τα κρυπτονομίσματα υποχώρησε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.
Περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τις τελευταίες ημέρες.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν 70% από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης