Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τα tokens του Metaverse κατέγραψαν ετήσια αύξηση 400%, παρά το λουτρό αίματος στο altcoin

tags :
Τα tokens του Metaverse κατέγραψαν ετήσια αύξηση 400%, παρά το λουτρό αίματος στο altcoin

Έκθεση της Kraken Intelligence αποκαλύπτει ότι τα tokens του metaverse ήταν η μία από τις δύο κατηγορίες κρυπτονομισμάτων που κατέγραψαν αύξηση των τιμών τους σε ετήσια βάση

Τα tokens του Metaverse υπεραπόδωσαν σε σχέση με κάθε άλλη κατηγορία κρυπτονομισμάτων στην παρούσα πτωτική αγορά, καταγράφοντας αύξηση κατά σχεδόν 400% σε ετήσια βάση.
Την υψηλότερη κερδοφορία είχαν το MANA της Decentraland (με αύξηση 41%), το SAND του Sandbox (με αύξηση 470%), το Axie Infinity του Axie Infinity Shards (με αύξηση 511%) και το GMT του Stepn (με αύξηση 746%), σύμφωνα με στοιχεία της Kraken Intelligence και την έκθεση αγοράς της CoinGecko.
Τα tokens του Metaverse μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή τελών, την αγορά γης και τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση.
Η αμέσως επόμενη κατηγορία κρυπτονομισμάτων που ενισχύθηκε σε ετήσια βάση ήταν τα tokens exchange, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 6%.
Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες κρυπτονομισμάτων είχαν αρνητικές αποδόσεις την ίδια χρονική περίοδο, που κυμαίνονταν από -13% για το Bitcoin (BTC) έως -72% για τα DeFi.
pianaks.JPG

Παραμένουν δημοφιλή τα παιχνίδια blockchain

Τα παιχνίδια που βασίζονται σε blockchain  τα οποία χρησιμοποιούν μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) και πλατφόρμες metaverse παρέμειναν εξαιρετικά δημοφιλή το 2022.
Παρά την πτώση των τιμών στην αγορά, περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες την ημέρα εξακολουθούν να ασχολούνται με τα συγκεκριμένα παιχνίδια, σύμφωνα με στοιχεία από την αποκεντρωμένη εφαρμογή παρακολούθησης εφαρμογών DappRadar.
Όλες οι κατηγορίες που παρακολουθεί η έκθεση του Kraken, συμπεριλαμβανομένων των tokens metaverse και token exchange, παρουσίασε αρνητικές αποδόσεις τον τελευταία μήνα και τους τελευταίους τρεις μήνες.
Τα tokens Metaverse ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων τις τελευταίες 30 ημέρες, σημειώνοντας πτώση 42% και την υψηλότερη μεταβλητότητα στο 173%.
Παρά τις βραχυπρόθεσμες μεταβολές των τιμών, εισρέει πολύ χρήμα για τη χρηματοδότηση του κλάδου.
Η έκθεση του πρώτου τριμήνου της DAppRadar γιοα τα tokens των παιχνιδιών ανέφερε ότι συγκεντρώθηκαν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη παιχνιδιών blockchain και έργων metaverse κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τα παιχνίδια, σύμφωνα με την έκθεση, καθώς το 52% της συνολικής δραστηριότητας blockchain προερχόταν από DApps παιχνιδιών:
«Με αυτόν τον ρυθμό, τα έργα που σχετίζονται με το play-to-earn και το Metaverse θα προσθέσουν 10 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για να συνεχίσουν να χτίζουν το μέλλον αυτής της βιομηχανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης