Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin ρυπαίνει όσο η Νέα Ζηλανδία - Εκστρατεία για "πράσινα" κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin ρυπαίνει όσο η Νέα Ζηλανδία - Εκστρατεία για
Στοιχεία από το Bitcoin Energy Consumption Index του Digiconomist έδειξαν ότι το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα ίσο με αυτό της Νέας Ζηλανδίας, με περίπου 37 μεγατόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως
Σχετικά Άρθρα
Περιβαλλοντικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Greenpeace, Environmental Working Group και άλλων, ξεκίνησαν μια εκστρατεία που ζητά αλλαγή στον κώδικα του Bitcoin προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.
Η Wall Street Journal έκανε αναφορά στην καμπάνια, η οποία περιελάμβανε διαφημίσεις στους New York Times, στο Politico αλλά και στην ίδια τη WSJ, η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον συνιδρυτή της Ripple, Chris Larsen και η οποία έχει σύμβουλο το Sierra Club.
Ο πρώην διευθυντής του Sierra Club, Michael Brune, διευκρίνισε στη WSJ ότι η καμπάνια δεν ήταν κατά του Bitcoin.
Επικεντρώθηκε στο να επιστήσει την προσοχή στο επιχείρημα ότι η κλιματική αλλαγή έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο και το Bitcoin έχει συμβάλει ουσιαστικά σε αυτό.
«Κάνουμε αυτή την εκστρατεία εδώ και αρκετό καιρό αλλά ελπίζουμε -ειδικά επειδή το Bitcoin χρηματοδοτείται τώρα από εταιρείες και άτομα που ενδιαφέρονται για την κλιματική αλλαγή- ότι μπορούμε να υποχρεώσουμε την ηγεσία να συμφωνήσει ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε ο Brune.
"Goldman Sachs, BlackRock, PayPal, Venmo, Fidelity, είναι πολλές εταιρείες που αναμένουμε ότι θα βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια" πρόσθεσε ο ίδιος.
Στοιχεία από το Bitcoin Energy Consumption Index του Digiconomist έδειξαν ότι το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα ίσο με αυτό της Νέας Ζηλανδίας, με περίπου 37 μεγατόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Ο λόγος για αυτό είναι η ενεργειακή ένταση της εξόρυξης bitcoin, η οποία έχει ήδη τεθεί στο επίκεντρο της προσοχής του κοινού από περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Το Bloomberg σημειώνει ότι το Ethereum, ο μεγαλύτερος «αντίπαλος» του Βitcoin, εργάζεται ήδη σε μια ενημέρωση λογισμικού που θα μείωνε το αποτύπωμα άνθρακα.
Η ενημέρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες, καθιστώντας το Ethereum πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης