Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin έχει κερδίσει 27% από τις 13 Μαρτίου έως σήμερα

Το Bitcoin έχει κερδίσει 27% από τις 13 Μαρτίου έως σήμερα

Αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό εν μέσω του παγκόσμιου… χάους

Σχετικά Άρθρα

Καθώς ένα ζοφερό πρώτο τρίμηνο πλησιάζει στο τέλος του, το Bitcoin φαίνεται να έχει τον… άνεμο στα πανιά του, καθώς κινείται πλέον σταθερά πάνω από τα 40.000 δολάρια.
Σήμερα διαπραγματεύεται στα 47.766 δολάρια καταγράφοντας κέρδη 27% από τις 13 Μαρτίου που είχε σημειωθεί η χαμηλότερη τιμή του έτους, στα 37.822 δολάρια.
Η συγκριτική του σταθερότητα, τουλάχιστον έναντι των παλαιότερων επιδόσεων, έρχεται σε αντίθεση με τις χρηματιστηριακές αγορές, τα παραδοσιακά νομίσματα αλλά ακόμη και τον «ασφαλή» χρυσό, που έχουν κλονιστεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και από τις αποφάσεις της Federal Reserve.
Η αστάθειά του σε 30 ημέρες είναι περίπου 4%, περίπου τα δύο τρίτα από τα επίπεδα που ήταν τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με την πλατφόρμα συναλλαγών Coinglass.
«Η μεγαλύτερη σύγκρουση που έχουμε δει στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά έχει πραγματικά ταράξει τις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Pierce Crosby, Γενικός Διευθυντής στην πλατφόρμα χαρτογράφησης TradingView στη Νέα Υόρκη.
«Αυτό που έχουμε δει σε άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία είναι τεράστιος αντίκτυπος -τόσο από τις αγορές μετοχών των ΗΠΑ, όσο και από τις παγκόσμιες αγορές», πρόσθεσε.
«Το Βitcoin έχει παραμείνει λίγο - πολύ σε ένα αρκετά στενό εύρος αλλά στην πραγματικότητα, όσον αφορά τη σχετική ισχύ, είναι πολύ ανοδικό».
Η συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε πάνω από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης CoinMarketCap.
Η αγορά είχε πιάσει για λίγο τα 3 τρις. δολάρια στις 10 Νοεμβρίου, όταν το bitcoin έφτασε τα 69.000 δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έχει φτάσει τα 902 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να διεκδικήσει ξανά το 1 τρις. δολάρια που φτάσει το Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης